От х:

Днес в x:

Филмова звезда е най-красивият кон на Тодоровата кушия

    Кон на стопанин от Свиленград е най-красивият на традиционната конска кушия за Тодоровден в харманлийското село Бисер. Фризиецът Тюмен е на 12 години. Собственикът му Димитър Вълчев го купил от Холандия. Четириногото вече е участвало в няколко филмови продукции, включително и във филма „Херкулес”.

    На стадиона в Бисер се проведоха още няколко надпревари. В категорията „Коне на гръб”, „Теглене на каруца от магаре”. Най-атрактивна бе категорията "Товарене и разтоварване на кубик дърва в каруца" за време, наподобяваща крадене на дърва. Участниците трябваше да натоварят трупите в каруца и да направят една обиколка на стадиона. Дървата останаха за награда на участниците.

    Проведе се и киноложка изложба, в която участваха кучета от различни породи.

    Организатор на събитието е читалището в Бисер, кметството в селото и община Харманли. На празника присъства кметът на общината Мария Киркова, която постави началото на кушията като захрани всички коне с бучка захар. Тя награди и призьорите в различните категории. Община Харманли осигури за победителите грамоти и парични награди. От кметството и местна фирма бяха осигурили безплатен транспорт от Харманли до Бисер и обратно.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Зо
      Зора
      7 0
      22:29, 16 мар 2019
      Браво за инициативата на този Празник ! Живи и здрави бъдете и догодина отново да ни радвате на този ден - Тодоров ден! Да са щастливи всички именици !
    • 2
      То
      Тодор Тодоров
      2 0
      23:24, 17 мар 2019
      Браво ! ....На организаторите....и участниците....А на Адашите....Бъдете устремени....!
    Последни новини