От х:

Днес в x:

Заключиха стадиона за ФК „Хасково“, отборът се разпадна

Агонията за ФК "Хасково" приключи

ФК Хасково се разпадна два дни преди първия си мач от пролетния полусезон във "В" група. Тимът е уведомил с писмо зоналния съвет на БФС в Пловдив, че официално се отказва от участие в пролетния дял на първенството на ЮИ "В" група. Така всички съперници на Хасково през пролетта ще запишат служебни победи. И да поднови някога съществуването си, местният отбор трябва да стартира от най-ниското възможно ниво на родния футбол - окръжните групи.

Според акционера Шенер Сабри крахът дошъл, след като на изпълнителния директор Емил Траилов му е било заявено, че ако „Хасково“ иска да играе, трябва да го прави на "Младост". Стадион "Хасково" бил заключен. „На практика това ни прави безпризорни, защото не можем да играем на тренировъчния терен на „Младост“, каза Сабри.

Другата причина, посочена от него е, че Общинският съвет в Хасково не е спазил решението си да отпусне гласуваната от него субсидия от 50 хиляди лева на клуба. Били преведени само 5 хиляди лева. „Нека Делян Делчев ви каже защо не ни преведоха остатъка от парите. Ако ги имахме, щяхме да започнем първенството. Отборът се затри „политически“. От общината не искат да има футбол в града“, заяви афектираният Сабри пред Haskovo.net. Помолен да коментира думите на Сабри, председателят на Общинския съвет заяви дословно следното: „Защо ме занимавате в 6 часа в петък с това? Аз нямам отношение по въпроса“

Отношение по въпроса взе кметът Георги Иванов. Той категорично заяви, че от клуба не са потърсили контакт с него, за да разрешат проблема. „Стадионът не се поддържа. Той е общинска собственост, а за него от години никой не се грижи. Те са частна фирма, имат някаква печалба, а не са направили нищо по съоръжението, вътре е леш!“ емоционално заяви градоначалникът. Той потвърди, че стадионът е заключен, но подчерта, че няма проблеми да се ползва за футбол, стига някой да се наеме да го поддържа. „Какви 50 хиляди?! Предоставихме им 20 хиляди лева. Пари, за които те трябваше да предоставят фактури за какво са използвани. Те дори не го направиха. Трябва да има някаква отчетност. Значи - само да наливаме пари, срещу нищо, това ли искат? Ако досега са ги чишкали, сега вече това свърши“ категоричен бе Иванов.

Искат пари наготово, без самите те да направят нищо, категоричен е Георги Иванов

Най неоткриваем бе изпълнителният директор Емил Траилов, който упорито не вдигаше телефона си. Бившият президент Здравко Узунов пък заяви, че вече е вън от отбора и това, което става с него, не го засяга.

Съдбата на децата, трениращи футбол, остава неясна

За пръв път в цялата си история ФК „Хасково“ прекратява участие в първенството, а градът остава без футбол при мъжете и юношите старша възраст. Съдбата на играчите остава неясна. Правата на част от тях се държат от акционерите Шенер Сабри и Емил Траилов.

Георги Христов

Изпълнителният директор Емил Траилов днес бе неоткриваем
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини