От х:

Днес в x:

Търсят се инвалидни колички!

Кампания за набиране на инвалидни столове, колички, проходилки и други помощни средства за трудноподвижни хора започва Димитър Иванов. Преди дни той е предоставил безвъзмездно две инвалидни колички. След това е получил десетки обаждания от нуждаещи се. В момента има над 50 човека от общината Първомай, които имат нужда от такава помощ.

Според Димитър Иванов по-голямата част от тези  хора са в неравностойно положение, някои  без ТЕЛК решения, за които дарение е единственият изход. Една добра инвалидна количка струва около 650 в. без ДДС.

За мнозина не е важно колко е запазен столът, а дали „върши работа“.

Димитър Иванов апелира: Ако някой има по тавани, мазета, къща или гараж някоя нова, стара или за ремонт количка, или инвалиден стол - нека се свърже с мен на лични съобщения в месинджър или на 0888 04 35 44, за да може да направим така, че животът на поредния човек в неравностойно положение на територията на община Първомай, да бъде една идея по-лесен.“

Младежът е готов да вземе всякакви средства дори да са за ремонт или претапициране. Готов е да получи всяко дарение и да плати доставката му.

За сега Димитър Иванов е готов да координира взимането и предаването на инвалидни столове, а в бъдеще обмисля да направи фондация с такава дейност.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини