От х:

Днес в x:

Социалните върнаха отнетите деца на димитровградско семейство

Петко Бакърджиев-Старши

Социалната служба върна деца на родители, от които ги бе отнела миналата година заради лошо гледане. От началото на февруари, трите деца на димитровградчаните Петко и Нина Бакърджиеви са при тях в семейното жилище на улица Димитър Благоев №19. Именно от терасата на апартамента на 4-я етаж, през юли миналата година, падна 5-годишния Петко, оставен сам с 1 годишното си братче Манол. Майката тогава ги била напуснала. Детето оцеля като по чудо от близо 10 метровото падане, а разследването на социалните разкри ужасяващата мизерия в които живеят трите деца. Оказа се че пеленачето е било с дехидратация от системно недохранване. Децата спели на матрак на земята и често били сами, понеже баща им работел като превозвач.

Заради битовите условия, социални отнеха 3-те момченца като най голямото Роко бе настанено в дом Асен Златаров, а двете по-малки-Манол и Петко в дом „Надежда“. Петко Бакърджиев старши пък започна ходене по институциите за да си върне децата. Той се събра отново с жена си, а в края на миналата година двамата посетили консултативен кабинет в Пловдив. Там са успели да убедят психолози, че са решили личните си проблеми и са мотивирани да се грижат по-добре за децата си. Социалните служби се съобразили и с желанието на самите деца да се върнат при родителите си.

Семейство Бакърджиеви подлежи на 6 месечен изпитателен срок. В този период ще им бъдат правени серия проверки за да се установи спазват ли изискванията, имат ли редовни доходи и работа и какви са битовите им условия. В случай, че нещо от това не е изпълнено, децата ще бъдат отнети отново, заканват се социалните.

Г.Христов

Най-големия син Роко бе настанен в дом "Асен Златаров"
5 годишния Петко оцеля след падане от 4-я етаж/сн 2/

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини