От х:

Днес в x:

Арестуваха татко, изнасилвал 2-годишния си син

В късния следобед днес Районна прокуратура – Сандански, повдигна обвинение срещу бащата на малкия Александър – Костадин Тасев.

Обвинението срещу 38-годишния мъж е за извършване на полово сношение с лице от същия пол, малолетно, което не е имало възможност да се защити и за причиняване на тежка телесна повреда на детето.

2-годишния Александър е с разкъсани право черво и пикочен мехур.

Костадин Тасев остава в ареста още 72 часа, след което прокуратурата ще поиска от съда да му бъде постановена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража”, каза прокурор Румяна Арнаудова.

Родителите на Александър са били разпитани пред съдия снощи между 20,30 и 22,00 часа, а днес бе разпитана и бабата на детето. Все още се извършват действия по разследването.

Dnes.bg припомня, че в понеделник детето бе докарано в "Пирогов” от болницата в Сандански в тежко състояние.

Извършена му бе животоспасяваща операция и в момента е в стабилно състояние, но в силен стрес.

Вчера родителите му, които живеят като клошари, бяха задържани в РУ МВР – Сандански.

От март 2009 г. детето няколко пъти е било настанявано в различни болници, където е диагностицирано с "хронично-съдова болест на червата”, която предизвиква периодични кръвоизливи.

Държавната агенция за закрила на детето е назначила проверка за изясняване на обстоятелствата, при които е пострадало.

Агенцията е била сезирана и по-рано за предполагаемо сексуално насилие на детето, но оттам не предприели мерки поради липса на доказателства.

Комисията на ДАЗД ще проверява работата на Отдела за закрила на детето в града, както и дали лекарите са констатирали риск за здравето на момченцето.

В случай че бъдат констатирани нарушения от страна на социалните работници, председателят на ДАЗД ще настоява за дисциплинарни наказания.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини