От х:

Днес в x:

Най-добрите гимназисти автомонтьор и водачи на МПС се състезават в Хасково

  Най-добрите гимназисти автомонтьор и водач на моторни превозни средства от Южната част на страната са в надпревара за призовите места в Регионалния кръг на състезанието. „Най-добър млад монтьор и водач на МПС“ започна в Хасково днес в училището, избрано за пореден път да домакинства -Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“.

  Участват 9 отбора от професионални гимназии с транспортен профил от Бургас, Сливен, Ямбол, Стара  Загора, Казанлък и тим на домакините.

  Откриването на състезанието уважи заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева. С приветствие и пожелания за успехи към участниците се обърна експертът от МОН Чавдар Здравков.

  Състезателната част, която започна с решаване на теоретични тестове, откри директорът на училището домакин Донка Станчева.

  По-късно отборите показаха майсторство по кормуване.

  Във втория състезателен ден -на 15 март ще се проведе практическото състезание  за автомонтьори в учебните работилници на гимназията. Едва след приключване и на този кръг ще стане ясно кой от отборите е събрал най-много точки и продължава напред в националния кръг на надпреварата.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини