От х:

Днес в x:

231 хил. лв. платиха хасковлии за номера на коли, най-скъпият е 7 бона

Собственици на превозни средства от Хасковска област платиха 231 300 лева за ползване на регистрационни табели по избор, сочи информацията от Областната дирекция на МВР в Хасково в отговор на запитване на Haskovo.net.

Най-скъпият регистрационен номер е с надпис с комбинация от шест букви /цифри/ по желание, който е на цена 7 000 лева. Такъв тип регистрация е заявена за ползване през 2023 г. и от физически, и от юридически лица.

Таксите за ползване на регистрационен номер са регламентирани в „Тарифа №4 за таксите, които се събират в системата на МВР по Закона за държавните такси“ в сила от 10.03.1998 г., приета с постановление на Министерски съвет от 26.02.1998 г. Последното изменение на цените за право на ползване на табели с регистрационен номер е обнародвано в Държавен вестник, брой 110 от 2020 г., в сила от 01.01.2021 г.

Таксите, за ползване на регистрационен номер по избор са едни и същи в цялата страна. Същите са регламентирани в чл.26 от „Тарифа №4 за таксите, които се събират в системата на МВР по Закона за държавните такси“.

От МВР уточняват, че от сектор „Пътна полиция“ се издава Годишен технически преглед (ГТП) на автомобил единствено при първоначалната им регистрация.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    До
    Добре
    97 -4
    14:46, 14 мар 2024
    Имал пари платил както се казва. Комплексари бол. Въпросът е пита ли някой откъде са тия пари.Защото това е немъчена пара. Изкарани с труд пари няма кой да даде за подобна глупост.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини