От х:

Днес в x:

Убийците на Борилски се предадоха

Преди минути във варненската съдебна охрана са се предали двамата обвинени за убийството на студента Мартин Борилски – Георги Желязков и Стоян Стоичков. Двамата са отишли заедно с адвоката и с бащата на единия от извършителите. В момента са конвоирани към варненския затвор. 

На 4 февруари Апелативният съд във Велико Търново се произнесе по делото за убийството на студента Мартин Борилски, предаде Фокус.

Георги Желязков бе осъден на 19 години затвор, а Стоян Стоичков – на 17 години при първоначален строг режим за изтърпяване на наказанието. Двамата трябва да заплатят на майката на жертвата Иванка Вълчева 120 000 лв. за причинени неимуществени щети. Присъдата подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок. Двамата се укриха и на 6 февруари бяха обявени за общодържавно издирване. 

Припомняме, че на 20 юли 2000 г. двама приятели на Мартин Борилски - Каролин Тексие и Алексис Грамбла, съобщават на полицията, че от два дни той не вдига мобилния и стационарния си телефон и не отговаря на SMS-ите, които те му изпращат непрекъснато. Заедно с полиция те влизат в жилището на Борилски, където той е открит убит по особено жесток начин. По време на огледа е констатирано, че бравата не е насилвана което подсказва на френските криминалисти, че Мартин е познавал убийците си и сам им е отворил.

Френските съдебни лекари преброяват 93 прободни рани по тялото на Борилски.

Според заключението на съдебните медици Мартин Борилски до последно е водил борба за живота си, като е хващал ножа с голи длани и е „посрещнал" множество удари с ръце. В заключението на патоанатомите се казва, че смъртта е настъпила от силен кръвоизлив вследствие на засягане на сънната артерия и на яремната вена.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини