От х:

Днес в x:

Делян Добрев: Имат ме за най-задръстения депутат, изневерих на жена си само с политиката

В навечерието на Свети Валентин потърсихме депутата Делян Добрев, за да разкаже за романтичните си преживявания със своята съпруга. Заедно са от почти 11 години. Имат две деца - 6-годишния Александър и 3-годишната Ина.

Делян Добрев, депутат от ГЕРБ

- Как се запознахте със съпругата си?

- Запознахме се през 1999 година. Бях втора година студент в Щатите. Всяка ваканция се връщах в България. Запознахме се през зимната ваканция на един купон с приятели. Не знам как стана, но много бързо се харесахме. Бях само за 20 дни в България. Когато си тръгнах, вече имах гадже. Оттогава сме заедно.

- Как успявахте да поддържате връзката си от разстояние?

- По интернет. Чувахме се и по телефона. Тогава разговорите бяха много скъпи. Пращахме си имейли. Всеки ден си пишехме в продължение на две години.

- Дълги ли бяха писмата ви?

- Не съм от хората, които много споделят. Но в онези дни съм го правел. Пишехме си какво ни се е случило през деня. Макар че сега не го правя.

Тези имейли не бяха много лесни. В онези години имаше само една интернет зала в Хасково. Спомням си, че жена ми чакаше да свърши работа, за да ми пише.

Бяхме заедно през моите ваканции. Пътувахме много - и в България , и в чужбина.

- Как решихте да се ожените?

- Не може да се каже, че беше спонтанно, защото имахме 6 години връзка. И двамата знаехме, че нещата вървят натам. Когато жена ми забременя, решихме да се оженим.

- Как й предложихте?

- Нищо специално не направих, тя дори ми се сърди. Предложих й брак на едни пластмасови столчета в заведение на Кенана. Нищо романтично нямаше. Дадох й пръстен, който много дълго търсих в Хасково. Не съм ходил да го избирам в София или Пловдив. Беше най-хубавият, което можах да намеря тук.

- Какво обичате да правите заедно?

- Обичаме да пътуваме. Когато се оженихме, моите родители ни подариха екскурзия в Париж. Ходили сме заедно в Щатите. Бяхме с едно приятелско семейство, сами си направихме маршрута. Обикаляхме- Лос Анжелис, Лас Вегас, Вашингтон, след това в моя университет. Ходили сме в Рим, в Лондон.

Тази зима бяхме за една седмица в Австрия. Караме ски - аз, жена ми и синът ни Алекс. Ще учим по-малката ми дъщеря Ина догодина.

- Най-екстремното ви преживяване заедно?

- Жена ми падна много лошо на ски. Много се притеснихме всички. Удари си главата и загуби памет за известно време. Но се оправи. Ядрено - магнитният резонас показа, че всичко е наред.

- Какво празнувате на 14 февруари?

- Нищо особено не правим. За утре ще измислим нещо. Не съм толкова интересен човек. Не съм много романтичен. Аз съм практик. Защо не си поговорим за бюджета?

- Темата ни е друга. Какви подаръци правите на съпругата си?

- Обикновено тя сама си ги избира. Един два пъти съм ги избирал аз, но тези опити не бяха много успешни. Съпругата ми си ги избира няколко месеца преди празника. Преди две години й подарих кола за рождения ден.

Докото бях в Щатите съм й изпращал цветя по куриер.

- Как тя прие вашия флирт с политиката?

- Тя винаги ме е подкрепяла във всичко. За нашето семейство това беше голяма промяна. Живеем заедно в София. Алекс е много чувствителен, беше привързан към детската градина в Хасково. Беше голяма драма, когато тръгнахме, на мен ми идваше да се разрева. Но свикнаха, въпреки че с неохота ходят в детската градина в София. Жена ми си търси работа. Колегите ми ме бъзикат, че съм цял народен представител, а не мога да намеря работа на жена си.

- Ревнувате ли се?

- Не, ние сме постоянно заедно. Няма ревност между нас. С нея често се шегуваме. Аз й споделям, че колеги ми от Народното събрание казват, че съм бил най-задръстеният. Всички говорят за мацки, а някои сигурно си похождат. А аз си мълча. Тя ми казва: "Ти си тиха вода. Приказвай и ти, кой знае вярно ли е - с тази, с онази..."

Интервю на Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини