От х:

Днес в x:

Втори ден от Националния фестивал на коледната и новогодишна песен

    Вторият фестивален ден на Националния фестивал на коледната и новогодишна песен в Хасково започна с поздравителен адрес от министъра на културата и изпълнения на Хоровата  школа от Свиленград.

    Фестивалът беше  открит вчера вечерта. За изненада на хористите и публиката на сцената се качи и Дядо Коледа. В първата вечер домакините от хор „Орфей“ с диригент Елена Шопова зарадваха публиката с любими тематични песни. Малките хористи изпълниха и песни на проф. Александър Танев и дъщеря му проф. Борислава Танева. Проф. Танев има изключителни заслуги за развитието на хорото дело у нас, а животът му е свързан с Хасково. През тази година се навършват 95 години от неговото рождение.

    „Вярвам, че тази година на сцената на Младежки център Хасково всички вие ще изпълните със съдържание мотото на тазгодишното издание и ще откриете НОВИ ГЛАСОВЕ за хоровото изкуство в България и Европа!“, каза при откриването на музикалния форум Йорданка Иванова- началник отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ в Община Хасково.

    Днес фестивалът продължава с участието на Хорова школа Свиленград, Детска вокална формация „Омайниче” – Пловдив, Вокална формация „Морски песъчинки” – Бургас, Детски хор при хорова школа “Проф. Г. Димитров” - Ямбол;

    Концертът ще завърши с общо изпълнение на химна на фестивала „Коледа дошла е”, диригент Кирил Търпов;

    В 14:00 часа ще бъде прожектиран филм за проф. Александър Танев, а в 18:00 часа ще има Трети фестивален концерт с участието на Хор на пловдивските младежи „Ст. Благоева”, Камерен хор „Ирина Щиглич” – София, Хор на варненските девойки и жени, Смесен хор „Родна песен” – Бургас и Академичен хор „Ангел Манолов” - София;

    Концертът ще завърши с общо изпълнение на химна на фестивала „Коледа дошла е”, диригент Дарена Попова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини