От х:

Днес в x:

Транспортни работници и миньори излизат на протести

Поетапни протестни действия започва от днес Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ. В деня, в който в Народното събрание ще се гледа на първо четене закона за държавния бюджет за 2024 г. транспортните работници протестират срещу недостатъчните средства, предвидени в него за повишение на възнагражденията в градския транспорт в страната.

Искането на КНСБ и Федерацията на транспортните синдикати за повече средства в държавния бюджет в размер на 37 млн. лв. целево за увеличение на заплатите на работещите в градския транспорт.

Днес върху превозните средства от градския транспорт в цялата страна ще бъдат поставени протестни табели. Такива ще има и по билетните каси и работните места на служителите.

На протест излизат днес и миньорите от „Мини Марица-изток“. Преди това синдикатите ще се срещнат с ръководството на държавното дружество, за да изяснят обемите от работа за идните месеци, както и запазване доходите на работещите.

По същата причина през октомври миньорите бяха блокирали основни пътни артерии в продължение на две седмици. Затворена бе магистрала „Тракия“ край Стара Загора, както и Проходът на републиката и подбалканският път София-Бургас край град Гурково.

Тогава миньорите бяха категорични, че протестът ще продължи под други форми, например с ефективна стачка във въгледобива. Те заплашиха, че при студено време ще спрат работата си, за да видят реакцията на потърпевшите и на властта.

 

Източник: http://www.segabg.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини