От х:

Днес в x:

Яне Янев против депутатския имунитет, но се крие зад него

Яне Янев държи в Хасково реч срещу депутатския имунитет, от който самият той се възползва твърде активно

Лидерът на партия „Ред, законност, справедливост“ Яне Янев се обяви днес в Хасково за отпадане на имунитета на депутати, съдии и прокурори. Според него това трябва да залегне в една нова конституция на България, а за приемането й РЗС настоява за свикване на Велико народно събрание.

Лидерът на РЗС бе попитан от репортер на Haskovo.net дали не вижда противоречие между тази своя идея и факта, че самият той се позова точно на депутатския си имунитет по делото, което водеше срещу него за клевета кметът на Хасково Георги Иванов.

„Не, не виждам противоречие. Законите към настоящия момент са такива и човек трябва да се възползва от това. Моята битка срещу местните феодали продължава„ бодро отговори Яне Янев.

Делото, което заведе градоначалникът срещу депутата, бе заради изявлението му, че Иванов оглавява списъка с корумпираните кметове в България. Районният съд в Хасково спря процеса с аргумента, че Янев е депутат и се ползва с имунитет. Няколко месеца по-късно обаче в окръжния съд бе депозирана молба от лидера на РЗС, с която се искаше не „спиране“, а „прекратяване“ на процеса. Разликата е, че при спиране на едно дело, то може в даден момент да започне отново. При прекратяването му обаче се слага окончателно точка на съдебното производството. Най-големия парадокс в случая бе, че магистратите осъдиха кмета да заплати 900 лв. за съдебни разноски, без казусът да е разглеждан по същество.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини