От х:

Днес в x:

В Хасково сменят печките на дърва и въглища с модерни и екологични отоплителни уреди

Община Хасково подаде проектно предложение „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Хасково“. Проектът се финансира по по Програма „Околна среда“.

Общата цел на проекта е да се подобри качеството на атмосферния въздух в община Хасково чрез намаляване на емисиите на фините прахови частици от битовото отопление, което е един от основните източници на замърсяване. За целта ще се подменят отоплителните устройства на домакинствата, които използват за отопление уреди с твърдо гориво-дърва и въглища, като се заменят с алтернативни високоефективни съвременни уреди за отопление.

Предметът на обществената поръчка е „Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация и гаранционно обслужване на устройства за битово отопление по обособени позиции“. Прогнозната й стойност е 24 408 574,16 лева без ДДС.

След изпълнението старите отоплителни и замърсяващи уреди ще бъдат заменени с 9 904 инверторни климатици, 19 термопомпени сплит системи „въздух-вода“, 116 топловъздушни пелетни камини със затворена горивна камера, 25 пелетни камини с водна риза, заедно с 58пелетни котли и 408 стоманени панелни радиатора.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ст
    Стоименов
    17 -1
    19:15, 25 окт 2023
    Вече трета година зададе ли се зима и започва да се върти плочата а екологичните уреди. Пък още ги няма...
  • 2
    Ав
    авц
    14 -1
    20:21, 25 окт 2023
    Изпосякоха горите!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини