От х:

Днес в x:

Избирателите с увреждания гласуват в три секции в Хасковска община

Избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването в Хасковска община ще гласуват в една стационарна секция и две подвижни.

79 СИК  ще е разположена на традиционното за това място- Клуб на хората с физически увреждания. Той се намира на бул. „България“ №164. Мястото е достъпно за хора със затруднено придвижване. Клубът е с рампа за достъп до помещението и обособени паркоместа за инвалиди. За вота на 29 октомври има осигурен от Община Хасково специализиран бус, който има възможност да превози хората до секцията. За това обаче трябва да има предварително обаждане на телефон: 038 66 24 24 във времето  от 7 до 19 часа в изборния ден.

На територията на общината, спрямо постъпилите заявления в местната администрация, ще действат и две подвижни секционни избирателни комисии.

В Общинската избирателна комисия са разгледани на снощното заседание и три сигнала за нерегламентирана агитация. Двата са за разлепянето на плакати на места, на които това е забранено. Подадени са от „Има такъв народ“ и „Възраждане“. Става въпрос за агитационни материали на ДПС. Разпоредено е на кметовете на Хасково и с. Узунджово те да бъдат премахнати.

От „Продължаваме промяната“ е подаденият сигнал за снимки на кандидата за кмет на ГЕРБ с деца по време на предизборно мероприятие. Този сигнал е оставен без разглеждане, поради липса на компетенция от страна на ОИК-Хасково. Комисията е изпратила по компетентност всички материали по постъпилата жалба в Регионална Дирекция „Социално подпомагане“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Фи
    Филанкишията
    1 0
    22:44, 17 окт 2023
    Какво решиха машинките ГЕРБ 1 или ГЕРБ 2 ще печели изборите.Че има тука едно човече дето щяло да бори модела Дечев.Туй кат едни клоуни дето бориха модела Борисов
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини