От х:

Днес в x:

До минус 23 градуса стигнаха температурите в Силистренска област

Между минус 15 и минус 23.2 градуса са били днес най-ниските температури в Силистренска област, показва справка от метеорологичната обсерватория и общините, предаде БТА.

Най-студено е било в Алфатарската община - минус 23.2 градуса.

Прогнозите са за по-ниски температури и ако те се окажат верни, в понеделник няма да има учебни занятия, каза кметът на Алфатарската община Радка Желева. От Ситовската и Кайнарджанската община съобщиха, че ще сторят същото, ако застудяването продължи.

За да се осигурят нормални температури в училищните и административните сгради за понеделник и да не възникнат повреди в отоплителните инсталации, през почивните дни те няма да бъдат спирани. Жителите са предупредени също да направят оглед на отоплителните и водопроводните си инсталации. Днес само в Дуловската община на Силистренска област не са работили 10 учебни заведения, но работата на училищата ще бъде възобновена в понеделник, съобщиха от Дуловската община.

По Дунав няма ледоход, съобщиха дежурните в силистренското представителство на Изпълнителната агенция за проучване и поддържане на Дунав.

Това може да стане, ако ниските температури се задържат няколко дни, смятат специалистите. Според статистиката на метеорологичната обсерватория в Силистра най-ниската температура за януари е измерена през 1942 година - минус 32 градуса.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини