От х:

Днес в x:

Глобяват GSM оператори за високи цени. Преглед на националния печат

„Труд": Борисов отвори границата

Бойко Борисов стори невъзможното и показа как се уреждат международни кризи.
В 15,20 ч вчера той кацна с военен хеликоптер на граничната полоса на ГКПП - Кулата, разговаря с гръцки стачници за около 10 минути и ги убеди да отпушат границата, за да тръгне натрупалата се колона от над 7 километра.
С това Борисов обра овациите на измръзналите и изнервени шофьори, които завикаха "Ура, жив и здрав да сте!"

 

„Стандарт": Съдим Гърция за тапата

България започна процедура в съда в Люксембург срещу Гърция заради блокадите на границата ни. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в кулоарите на НДК вчера сутринта. "Говорих с премиера Папандреу и с председателя на опозиционната партия Нова демокрация и им казах, че не можем да чакаме повече.
Сряда беше срокът, който дадохме като добри съседи, и още вчера започнахме процедурата в съда в Люксембург да си искаме компенсации за загубите, които в момента търпи държавата ни", обясни Борисов. Той е разговарял лично и с Жозе Мануел Барозу.

„Дума": Минус 23 градуса сковаха Силистра

Рекордно ниски температури сковаха силистренска област миналата нощ. Градът почти замръзна при минус 23 градуса. В Алфатар в 7 часа сутринта пък са измерени минус 23,2 градуса. В Главница живакът е стигнал до минус 22,8. Учебни занятия нямаше и вчера в 10 училища в Дуловската община на Силистренска област.
Абсолютният рекорд за януари в региона е бил измерен през 1942 г. - минус 32 градуса.
Бедствено остава положението в община Аврен, съобщиха от кметството. Пътищата все още са блокирани заради обилния сняг и ниските температури. В Добрич без ток са още две населени места. Затворени за движение пътища има в Каварна и Шабла.
Следващите два дни ще са още по-студени. Към България нахлува студен фронт с рекордно ниски температури, снежни виелици и заледявания, напомниха от БЧК. Оттам допълват, че студовете може да доведат до разрушаване на комуникациите, блокиране на пътищата, аварии в енергопреносната мрежа и водоснабдяването.

„Новинар": РЗС съзря репресия в поведението на Цецка Цачева

Лидерът на РЗС Яне Янев обвини шефката на Народното събрание Цецка Цачева в репресия, защото връща парламентарните им питания към премиера Бойко Борисов. Според депутатите от РЗС Цачева ги е предупредила да спрат с атаките срещу ГЕРБ и кабинета и им обяснила, че през нея минават всички важни документи в държавата. С данни от секретните папки, които Цачева четяла, се опитвала да спре нападките срещу правителството на ГЕРБ, обясни Янев. Затова те дори се замислили дали да не повдигнат обвинение срещу Цачева за принуда чрез заплаха.


„24 Часа": Глобяват GSM оператори за високи цени

Според приетия график за сваляне на цените минута разговор трябва да падне до 13 ст. в средата на тази година.
Комисията за регулиране на съобщенията започва да глобява с по 5000 лв. седмично "М-Тел" и GLOBUL затова, че не са намалили цените си, съобщиха от регулатора вчера. Отделно шефовете на оператора са санкционирани с по 500 лв. на седмица.
Мерките са предприети заради графика за сваляне на цените на едро и ще важат, докато той не бъде спазен. КРС въведе ценови ограничения, като минута обаждане на клиент на някоя от компаниите към абонат на друга трябва да се таксува по 20,5 и 15 ст. съответно в часовете на силен и слаб трафик.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини