От х:

Днес в x:

Израелската армия е нанесла отново удари по цели на „Хизбула“ в Ливан

Израелската армия съобщи, че в неделя вечер отново е нанесла удари по цели на „Хизбула“ в Ливан, съобщи ДПА. В съобщението не се дават повече подробности, нито се уточнява дали ударите са били в отговор на нови атаки от страна на групировката.

Няколко часа по-рано проиранското движение предприе нападения срещу цели в Израел. Според израелски медии при атаките са били ранени осем души в Израел, някои от които сериозно. Армията съобщи тогава, че е отвърнала на огъня и е нанесла удари по цели, от които е извършена атаката.

След широкомащабните атаки от ислямистката палестинска организация „Хамас“ и ответните действия на израелската армия в ивицата Газа има редовни инциденти по границата между Израел и Ливан, които будят безпокойство от по-нататъшна ескалация на конфликта.

В телефонен разговор с иранския президент Ебрахим Раиси френският държавен глава Еманюел Макрон е призовал Иран да не разширява и да не предизвиква ескалация на настоящата криза в Близкия изток и по-конкретно в Ливан.

Като се имат предвид близките му връзки с „Хамас“ в ивицата Газа и с „Хизбула“ в Ливан, Иран носи особена отговорност, е заявил Макрон. Той е подчертал, че е важно терористичните нападения, извършени от „Хамас“, за бъдат безусловно осъдени.

Френският президент е призовал и за освобождаване на френските граждани, отвлечени от „Хамас“, като е определил това като първостепенен приоритет. Според френското външно министерство 17 френски граждани са били убити след нападението през миналия уикенд, а 15 са в неизвестност.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини