От х:

Днес в x:

Министърът на отбраната на САЩ е на посещение в Израел

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин пристигна в Тел Авив днес, за да се срещне с високопоставени лидери на правителството на страната и да види лично някои от американските оръжия, които Вашингтон бързо достави в Израел през първата седмица на войната срещу войнствената групировка "Хамас", предаде Асошиейтед прес.

Остин е вторият високопоставен американски представител, който посещава Израел в рамките на два дни. Той пристигна в страната от Брюксел, където участва в среща на министрите на отбраната от НАТО, а вчера в региона пристигна и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън. Блинкън е на обиколка в Близкия изток в опит да предотврати разширяването на конфликта в региона.

Очаква се Остин да се срещне с израелския премиер Бенямин Нетаняху, министъра на отбраната Йоав Галант и с израелския военновременен кабинет. Служители на американското министерство на отбраната, които пътуват с Остин, казаха, че той иска да подчертае непоколебимата американска подкрепа за народа на Израел и че САЩ са ангажирани да гарантират, че Израел разполага с всичко, от което се нуждае, за да се защитава.

Високопоставен служител на американското министерство на отбраната каза, че САЩ вече са предоставили на Израел бомби с малък диаметър, както и ракети за системата "Железен купол" и че ще бъдат доставени още от тях. Очаква се други боеприпаси да пристигнат днес.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини