От х:

Днес в x:

За Деня на българската община, Иво Димов дава отчет за мандат 2019-2023

Изображение 1 от 2

    В Деня на българската община досегашния кмет на Димитровград и кандидат за четвърти мандат, Иво Димов, публикува отчет за свършеното през годините в различни направления: Инвестиции и икономика; Инфраструктура и визия на града; Образователна система; Здравно обслужване, социални услуги и грижа за хората в неравностойно положение; С грижа за майките и младите хора; Активен и зелен град; Култура и обществен живот; История, архитектура, туризъм; Сигурност на гражданите; Дигитазизацията и Проекти.
    Разделите обхващат общинските политики и свършеното от Иво Димов през четиригодишния период на управление. Едни от най-значимите за димитровградчани изпълнени проекти са:

    В сферата на инвестициите и икономиката беше извършена основна реконструкция на моста над река Марица в посока Марийно и Черноконево, основно обновявяване на ДТ "Апостол Карамитев", програма за качеството на въздуха, благодарение на която бяха предоставени безвъздмезно на димитровградчани климатици, газови и пелетни инсталации. Приключват ремонтите на парк "Марица" и цялостното обновяване на културен дом Химик.

    В сферата на инфраструктурата са ремонтирани над 20 улици в Димитровград и други по селата в общината, както и в гр. Меричлери. Ремонтирани са паркинги и се създадоха близо 700 нови паркоместа, изцяло е обновено пространството в района на димитровградската болница МБАЛ "Св. Екатерина", а уличното осветлението в града е изцяло подменено с енергоспестяващо.

    В образователната сфера се награди постигнатото до момента в полза на децата на Димитровград, чрез заниманията в ОП "Детски и младежки център", които организраха нови школи и занятия в подкрепа на развитие на децата на града. Програми като "Димитровград на младите", чрез която се финансираха малки творчески инициативи, за които по времето на мандата общината отдели 45 000 лева

    В сферата на здравното обслужване и социалните услуги, са реализирани значителни проекти, като едно от големите постижения е стабилизирането на общинската болница и поемането й по пътя на развитие. За нея Иво Димов споделя, че е удовлетворен от дългогодишната политика на отговорно и добро управление, което е дало своите резултати, като за пръв път от 15 години здравното заведение приключва финансовата година с положителен финансов резултат. МБАЛ "Св. Екатерина" успя да се модернизира и вече привлича нови млади специалисти, които са от изключително значение за нейното функциониране. Болницата се е сдобила с нови пациентки легла и значително количество модерна техника, която да спомага за по-добрите услуги и грижа за пациентите. В същата сфера важни придобивки за нашия град са откриването на Център за семейно настаняване на възрастни хора с деменция и създаването на Център за временно настаняване за хора в нужда. Изпълняват се и редица програми за социална помощ за нуждаещите се жители на Димитровград.

    През последния мандат на кмета Иво Димов бяха извършени и много други по-големи и по-малки инвестиции в полза на жителите на града, а самият той сподели, "Уважаеми съграждани, доверието Ви е отговорност, която изпълва работата ми като кмет с мисъл за опазването и развитието на града и общината. За тези 4 години заедно с екипа ми ни се наложи да решаваме много неочаквани кризи. Равносметката от това е съхраненото спокойствие на гражданите и по-доброто качество на живот. Постигнахме това чрез подобрена инфраструктура, последователна политика за запазване на ниски нива на местните данъци и такси и по-добри възможности за бизнеса."

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини