От х:

Днес в x:

Иво Димов: в другите общини могат само да ни завиждат за пенсионерските клубове и активната дейност в тях

По традиция за 17-та поредна година в Димитровград пламна Бригадирският огън. На знаковото събитие в „Национален бригадирски щаб“ присъстваха множество димитровградчани, а специален гост бе кандидатът за 4-ти мандат за кмет на Димитровград, Иво Димов.

Запалването на бригадирския огън бе кулминацията на тържеството за отбелязването 17-тата годишнина от основаването на пенсионерски клуб, с който се изразява почит и признателност към първостроителите на Димитровград – хиляди младежи, стекли се от цяла България, за да дадат своя безвъзмезден труд за построяването на бригадирския град преди повече от 75 години.

Иво Димов сподели пред пред множеството, уважило символичното запалване на бригадирския огън: "Искам да ви пожелая да бъдете много здрави, защото това е най важното. Изказвам уважение, почит и поклон пред всички тези, които се грижат за пенсионерските клубове в общината, не само уредниците, но и на членовете, които поддържат и облагородяват и надграждат вече изграденото. Много колеги кметове са ми звънели, след като са разбрали за активния живот, който водят нашите пенсионерски клубове, питали са ме "как го правите". На всички съм отговарял, първо моето верую е, че кметът на общината трябва да бъде близко до всички вас, да разбира какви са вашите проблеми и да се опитва по всякакъв начин да ги решава, второто е да осигури необходимите условия. Аз съм изключително горд с това, че нашите клубове могат да се похвалят с една материална база, за която в много общини могат да завиждат, а това е благодарение на съвместната екипна работа с всички вас, защото ако вие не поддържате тази база, ако не правите възможното да привличате спонсори и хора които да помагат, само с усилията на общината трудно може да се постигне всичко това.

За мен е изключително удоволствие да присъствам на подобни събития, защото те показват, че в нашия град хората от третата възраст имат собствен живот, осъществяват собствени идеи и мероприятия и така трябва да бъде наистина, защото вие го заслужавате, а ние ще помагаме. В този прекрасен клуб, наименуван "Национален бригадирски щаб", има много символика и тя е свързана с изграждането на града ни, свързана е с онзи ентусиазъм и безвъзмезден труд, който е непонятен за съвремието ни на хиляди младежи, бригадири.

Нашата обща цел е този прекрасен град да го поддържаме, да надграждаме, за да може нашите деца и внуци да остават тук, да се трудят и да създават семейства, ето това е най-важното", това бяха думите на почетния гост на събитието Иво Димов.

Празничната програма включваше танцови изпълнения на младите танцьори от Галаксико, бригадирски песни под съпровода на акордеон от строителите на града и запалването на бригадирския огън, с който е завършвал всеки ден на отрудените бригадири.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Последни новини