От х:

Днес в x:

Кандидат-кметът Николай Мелемов в Мугла: Проблеми винаги ще има, но заедно ще решаваме най-важните

    Проблеми винаги ще има, но заедно решаваме най-важните. Знаете колко тежък мандат изкарахме с многобройните кризи, без бюджет за дълго време, но въпреки всичко не оставихме нещата на произвола. Задържахме общината финансово стабилна и изпълнихме доста проекти, заяви пред жители на село Мугла кандидатът за кмет на община Смолян Николай Мелемов.
    Той подчерта, че целият му екип е запознат с проблемите на селото, а парите никога не стигат за всичко. „Стараем се да не оставяме нито едно населено място без подкрепа“, посочи той и допълни, че в следващия мандат повече средства ще бъдат вложени в селата, защото няколко месеца, след като приключи водният цикъл в Смолян, общината ще е изпълнила  най-важните задачи по улиците, които не са ангажимент на фирмите по него.
    Хората определиха пътя до Мугла като най-важен. "Това е изключително труден участък. Всяка година изпращаме трактор да го позаравни, но за него само правителството може да помогне, за да се ремонтира изцяло. Не трябва да се заблуждаваме. В годишния бюджет на общината имаме около 3 млн. лв. за капиталови разходи, предназначени за 86 населени места. С три милиона сигурно ще направим първите няколко километра от пътя за Мугла, но това означава другаде нищо да не правим. Няма да ви лъжа, че общината може със свои пари да го направи. Държавата ни помогна и го ремонтирахме до затвора, оттам-нататък е само поддръжка, основен ремонт с общински средства не мога да ви обещая", каза кандидат-кметът.
    Досегашният кмет на Мугла Даниела Кубинска благодари на Мелемов и неговия екип за ремонта на читалището.   
    „Нямало е ден, в който да съм отишла и да не ме е приел. И винаги се е отзовавал с това, което е по възможностите на общината. Пътят е основният ни проблем и средствата, които никога не достигат за селата и най-вече за нашето село, което е най-отдалечено, на 17 км от затвора до Мугла. Другият проблем е нуждата от подпорни стени, която възникна след наводнението. Гробищният ни парк е на приключване“, отбеляза тя.
    Мелемов пое ангажимент, ако стане кмет, да се погрижи за уширение на гробищния парк, за водопровод на селото, укрепване на Петков мост, за подпорни стени и ремонт на част от пътя до селото.
    Кубинска попита конкретно: „Хората често ми казват, че президентът е дал 2 млн. лв. за пътя за Мугла. Кажете вие, г-н Мелемов, взимали ли сте такива пари и дали са усвоени?“.
    "Това е абсурд. Президентът не може да дава пари, а правителството. Когато се отпуснат целеви средства, никъде другаде не могат да се похарчат. Някой ви е излъгал. Общината е проверявана най-редовно от Сметна палата и АДФИ за пренасочване на целеви пари“, отговори Николай Мелемов.
    По думите му Мугла може да е най-красивото село, но и най-тежкото за поддръжка. „Никога не сме ви оставяли, няма и да ви оставим, ще помагаме колкото ни е по силите и възможностите на бюджета. Колкото и да е трудно, винаги сме с вас“, подчерта той и призова местните жители да гласуват доверие на 29-ти октомври с №7 в бюлетината.   

    КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини