От х:

Днес в x:

Играят премиера на „Спящата красавица“ в хасковския театър

    Детска премиера на „Спящата красавица“ ще бъде представена в хасковския театър „Иван Димов“. Тя ще се играе от 19 часа днес.

    Режисьор е Веселин Бойдев, а актьори са Нелина Михайлова, Стефана Дункова и Мартин Милчев. Тази сутрин екипът представи кратък откъс от представлението.

    „Постановката е интерпретация на класическата приказка. Това е един вариант, който в централна Европа, по-специално в Чехия съществува, в който принцесата е убожда не на вретено, а на роза. На мен ми хареса този вариант и ми завъртя фантазията в една посока, която за мен лично е интересна и актуална, в която всъщност розата се оказва образ-метафора на истината“, каза Веселин Бойдев. Той допълни, че представлението може да се гледа от широк спектър публика и се надява то да се хареса на зрителите.

    Тримата актьори коментираха, че за тях участието им в постановката е нещо различно, тъй като в нея има нов тип за тях кукли, които са много малки, но привличат внимание. Заявиха, че в кукления театър връзката им с публиката е много голяма, тъй като много често актьорите са съвсем близо до публиката.

    „Винаги усещаме децата, те са откровена публика. Ако не им харесва си казват или си въртят главите и си търсят занимавка“, каза Мартин Милчев.

    „Ако им харесва, те постоянно общуват с нас. Даже много често, когато куклите говорят, децата им отговарят и става доста забавно, в тези моменти това е неподправено. Това е интересното при нас, защото всяко едно представление само за себе си е много различно“, каза Стефана Дункова. Тя допълни, че постановката засяга основни важни теми, които всяко едно дете минава в един определен етап от живота си – относно лъжата, какво носи тя или обратното – как истината винаги излиза наяве накрая и колко и да е жестока тя, в крайна сметка винаги е по-добре от лъжата.

    „Управлението на куклите марионетки беше едновременно много трудно, но и много интересно за мен, защото някои от тях са с много конци, а и се изисква смяна на много гласови характеристики, което трябва да става много бързо“, каза Нелина Михайлова.

    В пиесата са представени 8 герои. Сценограф е Кристиян Божков, ювелирните дървени кукли и декорите са изработени от Петър Чекуров, музикалният фон е с произведение на Йохан Бах.

    Заложени са още две представления на „Спящата красавица“ - на 1 октомври и 15 октомври от 11 часа в Камерната зала на театъра.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      45
      456849
      0 0
      15:00, 25 сеп 2023
      Това е по-добро от всяка ******. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ----- https://marketl.ink/biocom
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини