От х:

Днес в x:

Пожарникари демонстрираха спасяване на пострадал при катастрофа, осигуриха им психолог

    Пожарникари от Хасково демонстрираха спасяване на пострадал при катастрофа. За целта огнеборците разрязаха стара кола с помощта на хидравличен инструмент, с какъвто разполагат повечето от противопожарните автомобили.

    Действията се прилагат реално при ПТП. Поетапните стъпките на изпълнение обясни старши инспектор Мирослав Сариев от противопожарната служба в Хасково. Той заяви, че е важно по най-бързия начин да бъдат извадени оцелелите хора при произшествие, но трябва да бъде осигурена безопасността на противопожарните екипи, които работят на място. Трябва да се прецени достъпът до пострадалия, което в някои случаи налага разрязване на ламарините.

    Сариев заяви, че след построяването на магистрала „Марица“ са намалели тежките ПТП-а в региона, в които е наложителна намесата на пожарникарите за оказване на съдействие. Той поясни, че в последно време има по около 50-60 катастрофи за година, докато преди е имало до 150. Каза още, че в противопожарната служба е осигурен психолог, който да работи с пожарникари, които имат нужда от помощ за справяне със стреса от работата, в която се случва да наблюдават трупове от различни инциденти.

    Днешната инициатива е част от Седмицата за пожарна безопасност по повод професионалния празник на пожарникарите – 14 септември.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини