От х:

Днес в x:

2 °C

Мъртви инвалиди точат пари от държавата. Гърмят ТЕЦ-а до дни. Преглед на регионалния печат.

„Мъртви инвалиди точат пари от държавата” съобщава „Хасковска Марица”. Наследниците на хора с увреждания са теглили пари от дебитните им карти дълго след смърта им. Така в продължение на години са били получавани интеграционните добавки за инвалиди, които вече не са между живите, установява разследване на „Хасковска Марица” Измамата лъснала след като през януари тази година започва пререгистриране на хората с увреждания, за получаване на добавки за следващите 5 години. Годишната сума която се отпуска на инвалидите от държавата е 333 лв. Не е ясно в колко от 2085 –те регистрации на инвалиди в Хасковско има подобни злоупотреби. Предстоят дела. Засечката е станала след като наскоро са се синхронизирали данните на служба Социално подпомагане и ГРАО. Иначе схемата е работила от години и е можела да работи още толкова, тъй като съобщаването на евентуалната смърт на лицето с увреждания е оставено на съвестта на наследниците.

„Бойкот на млякото стягат на границата” Млекопроизводители от свиленградските села се канят да хранят с издоеното мляко телетата си и после да ги продават за месо. Причината е че прекупвачите им бавят парите за вече закупената продукция с години. Задълженията са надхвърлили 4-5 хиляди лева и много стопанства са пред фалит. По данни на ветеринарните лекари, броят на говедата в региона се е свил в пъти. От хасковската „Българско Сирене” обяче отхвърлят подобни твърдения и съобщават за „минимално забавяне”. Според тях част от фермерите разреждат млякото с вода и после се жалват като стоката не им бъде изкупена.

„Задигат 500 литров ракиен казан”, „Граничар отказа 700 евро рушвет „ още заглавия от страница първа. „РИОКОЗ: няма да имунизираме насила срещу морбили” В Хасково ще пристигнат допълнително ваксини срещу шарката, но ако хората не искат, няма как да ги задължим да се имунизират, казват епидемиолози. Областта има уникален процент неимунизирани-49 хиляди 453 от общо 305 хиляди души население.

„Икономисти ровят по казуса Билла”-водещо на страница втора. Делото срещу хасковския кмет Георги Иванов е отложено за 10-ти март. Предстоят нови експертизи.

„Георги Иванов с торбичка „Кауфланд” на делото „Билла” любопитен поглед от страна на „Новинар Юг” по същото дело. Конкуренцията влезе и в съда…А иначе, всички искове на Иванов по делото бяха допуснати вчера от Темида, макар че прокуратурата ги отхвърли в досъдебното производство.

„Гърмят ТЕЦ-а до дни” водещо заглавие от първа страница. До дни предстои да бъде взривен коминът на ТЕЦ-а, съобщава вестникът позовавайки се на свои източници. Гражданите щели да бъдат предупредени за да не настъпи паника.

„Двоен аршин за автомагистрала Марица” 258 хиляди лева е сумата, отпусната от държавата за закупуване на частни имоти в димитровградските села Крепост, Крум и Воден и хасковското Александрово, през които ще минава аутобанът. За сравнение-за имотите на Карамански по границата са наплатени половин милион.

„Коприна облече сръбската армия и пусна кепенци” Свиленградското текстилно предприятие е ушило облекло за войската на комшиите, но веднага отново е излязло в неплатен отпуск. Кризата не прощава.

„Местят Ботев пред Заря” от страница втора. Концентрация на паметници на площада-сега към тях се присъединява и паметника на Ботев от вече закритото хасковско училище „Христо Ботев” Той ще е там за сметка на детската площадка, която от вчера е успешно разрушена.

„Хасково с 4-ма на европейското по карате” водещ материал на страница 5-та. На страница 4-та обстойно разглеждане на проблема с допуснатите официално в България генно модифицирани храни. Заглавието е показателно: „Парламентът пуска ламята с храните мутанти”

Това бе по-интересното от днешната преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
01 дек 2020
Последни новини