От х:

Днес в x:

Мъртви инвалиди точат пари от държавата. Гърмят ТЕЦ-а до дни. Преглед на регионалния печат.

„Мъртви инвалиди точат пари от държавата” съобщава „Хасковска Марица”. Наследниците на хора с увреждания са теглили пари от дебитните им карти дълго след смърта им. Така в продължение на години са били получавани интеграционните добавки за инвалиди, които вече не са между живите, установява разследване на „Хасковска Марица” Измамата лъснала след като през януари тази година започва пререгистриране на хората с увреждания, за получаване на добавки за следващите 5 години. Годишната сума която се отпуска на инвалидите от държавата е 333 лв. Не е ясно в колко от 2085 –те регистрации на инвалиди в Хасковско има подобни злоупотреби. Предстоят дела. Засечката е станала след като наскоро са се синхронизирали данните на служба Социално подпомагане и ГРАО. Иначе схемата е работила от години и е можела да работи още толкова, тъй като съобщаването на евентуалната смърт на лицето с увреждания е оставено на съвестта на наследниците.

„Бойкот на млякото стягат на границата” Млекопроизводители от свиленградските села се канят да хранят с издоеното мляко телетата си и после да ги продават за месо. Причината е че прекупвачите им бавят парите за вече закупената продукция с години. Задълженията са надхвърлили 4-5 хиляди лева и много стопанства са пред фалит. По данни на ветеринарните лекари, броят на говедата в региона се е свил в пъти. От хасковската „Българско Сирене” обяче отхвърлят подобни твърдения и съобщават за „минимално забавяне”. Според тях част от фермерите разреждат млякото с вода и после се жалват като стоката не им бъде изкупена.

„Задигат 500 литров ракиен казан”, „Граничар отказа 700 евро рушвет „ още заглавия от страница първа. „РИОКОЗ: няма да имунизираме насила срещу морбили” В Хасково ще пристигнат допълнително ваксини срещу шарката, но ако хората не искат, няма как да ги задължим да се имунизират, казват епидемиолози. Областта има уникален процент неимунизирани-49 хиляди 453 от общо 305 хиляди души население.

„Икономисти ровят по казуса Билла”-водещо на страница втора. Делото срещу хасковския кмет Георги Иванов е отложено за 10-ти март. Предстоят нови експертизи.

„Георги Иванов с торбичка „Кауфланд” на делото „Билла” любопитен поглед от страна на „Новинар Юг” по същото дело. Конкуренцията влезе и в съда…А иначе, всички искове на Иванов по делото бяха допуснати вчера от Темида, макар че прокуратурата ги отхвърли в досъдебното производство.

„Гърмят ТЕЦ-а до дни” водещо заглавие от първа страница. До дни предстои да бъде взривен коминът на ТЕЦ-а, съобщава вестникът позовавайки се на свои източници. Гражданите щели да бъдат предупредени за да не настъпи паника.

„Двоен аршин за автомагистрала Марица” 258 хиляди лева е сумата, отпусната от държавата за закупуване на частни имоти в димитровградските села Крепост, Крум и Воден и хасковското Александрово, през които ще минава аутобанът. За сравнение-за имотите на Карамански по границата са наплатени половин милион.

„Коприна облече сръбската армия и пусна кепенци” Свиленградското текстилно предприятие е ушило облекло за войската на комшиите, но веднага отново е излязло в неплатен отпуск. Кризата не прощава.

„Местят Ботев пред Заря” от страница втора. Концентрация на паметници на площада-сега към тях се присъединява и паметника на Ботев от вече закритото хасковско училище „Христо Ботев” Той ще е там за сметка на детската площадка, която от вчера е успешно разрушена.

„Хасково с 4-ма на европейското по карате” водещ материал на страница 5-та. На страница 4-та обстойно разглеждане на проблема с допуснатите официално в България генно модифицирани храни. Заглавието е показателно: „Парламентът пуска ламята с храните мутанти”

Това бе по-интересното от днешната преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини