От х:

Днес в x:

Марихуана за над 2, 3 млн.лв. откриха митничари и граничари на ГКПП "Капитан Андреево"

Изображение 1 от 2
    145.11 кг марихуана в товарен автомобил откриха при съвместна проверка митнически служители и гранични полицаи на ГКПП "Капитан Андреево".
    На 10. август на пункта в посока към Турция на трасе „Изходящи товарни автомобили“  пристига влекач с полуремарке с румънска регистрация.
    Шофьорът- австрийски гражданин, представя пред митническите служители редовни документи за превозваната стока – прахообразни препарати за химическата промишленост от Западна Европа през България за Турция. По искане на  Главна дирекция  „Гранична полиция“, в която бил постъпил сигнал за незаконен превоз, камионът е отклонен за извършване на щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура.
    При последвалия физически контрол, в товарното помещение зад палетите с декларираната стока, митническите служители са открили 5 сака и 9 кашона, съдържащи общо 135 полиетиленови плика със суха тревиста маса. Направен е полеви наркотест, който показва реакция на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 145.11 кг на стойност 2 321 760 лева. При личен преглед на водача, в чантата му, са открити и 2.40 грама хашиш на стойност 90 лева.
    По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.
     
     
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини