От х:

Днес в x:

Subaru ще произвежда електрически превозни средства в САЩ от 2027 година

Компанията "Субару" (Subaru) обяви днес, че ще започне да произвежда електрически превозни средства в САЩ още през 2027 г., тъй като японският автомобилостроител ускорява прехода си към електрическата мобилност под ръководството на новия си президент, предаде Киодо.

"Решихме да произвеждаме (автомобили) в САЩ", каза на пресконференция в Токио президентът на компанията Ацуши Осаки. "Имайки предвид скоростта на прехода към електрически автомобили в САЩ, смятам, че дойде времето за подобна стъпка", добави той.

Осаки, който застана начело на компанията през юни, каза още, че все още не е взето решение къде точно ще бъде разположено новото производството, като не изключва и възможността то да е съвместно с партньор като "Тойота" (Toyota).

"Субару" цели да продаде 400 000 електрически превозни средства на американския пазар през 2028 г., каза Осаки. Автомобилостроителят разполага с пет завода, четири от които в Япония, и един в щата Индиана, САЩ.

Новият президент на "Субару" представи и други цели за 2030 г., включително продажбата на 600 000 електромобила в световен мащаб, или 50 на сто от заложената цел за всички продажби през същата година, както и инвестиция за около 1,5 трилиона йени (10,5 милиарда щ. долара) за електрификация на сухопътния транспорт.

По-рано компанията прогнозира, че електрическите й превозни средства и хибридните модели ще са общо 40 на сто от глобалните продажби през 2030 година. 

Понастоящем "Субару" продава само един електрически модел - "Солтера" (Solterra), разработен съвместно с "Тойота". "Субару" планира да пусне още седем електрически модела до края на 2027 г., добави Осаки. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини