От х:

Днес в x:

Слънчево и още по-горещо днес

Днес ще бъде слънчево и още по-горещо.

Южният вятър ще се усили и ще е до умерен. С него дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 36° и 41°, на места в низините и равнините от Централна България и малко по-високи, в София - около 37°.

Атмосферното налягане ще се понижава и след обяд вече ще е по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 27° в северните райони до 33° в района на Бургас. Температурата на морската вода ще е 24°-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, вечерта ще се усилва.

Над планините ще бъде слънчево. Следобед на изолирани места, главно в Родопите, ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще превали краткотрайно. Ще духа умерен, по най-високите части временно силен югозападен вятър. Високи температури, максималната на 1200 метра ще е около 31°, но 2000 метра - около 24°.

В сряда вятърът ще се усили, сутринта ще е много топло с минимални температури на места 25°-27°. Ще бъде предимно слънчево, но късно следобед и през нощта срещу четвъртък, с преминаване на добре изразен студен атмосферен фронт, температурите бързо и значително ще се понижат. Вятърът ще се ориентира от северозапад, от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, в отделни райони ще са временно интензивни, ще има и градушки. В Северозападна България дневните температури ще се понижат с 5-10 градуса, а в югоизточната част от страната ще са все още много високи - до 42°-43°.

В четвъртък ще е ветровито, с променлива облачност, на места в източните и планинските райони ще превали и прегърми. Температурите в цялата страна ще се понижат и максималните ще са между 25° и 30°.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини