От х:

Днес в x:

Зеленски пристига днес, засилени марки за сигурност в София

Премиерът Николай Денков потвърди, че украинският президент Володимир Зеленски пристига в България в четвъртък сутринта. Той ще кацне в София с правителствен самолет.

В центъра на столицата има извънредни мерки за сигурност. По булевардите „Брюксел” и „Цариградско шосе”, откъдето обикновено се придвижват официални делегации, има разположени полицейски екипи.

По информация на NOVA и според данните на приложението flightradar24 правителственият самолет „Еърбъс” А-319 е излетял от София в 7:12 часа и е кацнал в молдовската столица Кишинев малко след 8.00 ч. българско време. Обратният полет на машината към българската столица още не е започнал.

Визитите на Зеленски винаги се следят с повишено внимание и до последно се пазят в тайна от съображения за сигурност. Често се случва програмата му да се променя в последния момент.

Това е 17-ата визита на украинския президент в чужбина от началото на войната. Първото му официално посещение беше в САЩ на 22 декември миналата година. Зеленски е бил в общо 13 държави на три континента. 

Зеленски идва у нас по покана на правителството, но е предвидена среща и с президента Румен Радев. Денков каза, че той лично се е обадил в администрацията на държавния глава и ги е информирал за предстоящата визита.

„България няма нужда от институционални войни, има нужда от успокояване. От друга страна - не може да си затваряме очите, когато някоя държавна институция прекрачи границите”, каза премиера в отговор на въпрос за напрежението между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини