От х:

Днес в x:

Парламентът обсъжда обновяването на военновременните запаси и преговорите за АЕЦ "Белене"

Парламентът обсъжда като първа точка днес проект на решение за ускоряване на процеса по обновяване на ведомствените военновременни запаси на Министерството на отбраната. В началото на заседанието по предложение на председателя на Народното събрание Росен Желязков в дневния ред бяха включени няколко нови точки и програмата беше разместена.

Депутатите ще разгледат днес и проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката да преговаря с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител с цел продажба на оборудване, предназначено за проекта АЕЦ „Белене“. В програмата за днес беше включен също проект на декларация в подкрепа на членство на Украйна в НАТО и проект на декларация относно процедура за избор на нов главен прокурор, които ще бъдат съответно трета и четвърта точка.

Петър Петров ("Възраждане") коментира, че тези точки нямат никаква извънредност. По думите му се задава един външнополитически курс, който е продължение на политиката, съгласувана с "посолството и с посолствата". Единственото извънредно е предложението за произвеждане на референдум в защита на българския лев, посочи той и отбеляза, че срокът за произнасяне на парламента изтича утре.

Георги Свиленски ("БСП за България") коментира, че вчера сутринта не е имало такива точки за обсъждане, а днес председателят на парламента изчита един друг дневен ред, който не е на обществото. Ще продадете ядрените реактори и България ще остане без ядрена енергетика така, за един ден, каза той. Свиленски попита какво наложи от вчера до днес да бъдат написани четири нови решения. 

След изказването на депутата от левицата, Росен Желязков подложи на гласуване промените в дневния ред и те бяха одобрени. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини