От х:

Днес в x:

След полицейска гонка задържали трима за 9 кг хероин, изхвърлили пакетите край Хасково

    Общи трима души са задържани за 9-те кг хероин, съобщи на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково старши комисар Чавдар Георгиев.

    Той съобщи, че акцията е стартирала миналата вечер на главен път Е-80 в района между Хасково и село Клокотница. Там дежурен полицейски екип забелязал лек автомобил БМВ да се движи с превишена скорост. Униформените направили опит да го спрат, но водачът не се подчинил и продължил по пътя. Колата била шофирана от 30-годишен мъж от Стара Загора, на предната седалка се возел 35-годишен мъж от село Сталево, а отзад била 36-годишна жена от Стара Загора. Служителите на реда последвали автомобила с включени светлини и звуков сигнал. При преследването полицаите забелязали, че от десния прозорец пътникът в колата изхвърля вещи. Установени са раница и 9 пакета с хероин, потвърден с полеви наркотест. Били са уведомени полицейските служби в съседни полицейски дирекции и Гранична полиция. Водачът е задържан сам в Стара Загора, а другите двама - в Карлово.

    Извършени са действия по разследването, претърсени са адреси, където са задържани пътниците и водачът. Двамата мъже са познати на органите на реда с предишни прояви. В дома на мъжа от село Сталево е намерен пакет с прахообразно вещество, което подлежи на изследване. В лекия автомобил БМВ е открит още един малък пакет, който е реагирал на амфетамин.

    За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Хасково, откъдето се очаква да бъдат повдигнати обвинения. На този етап тримата са арестувани до 24 часа по Закона за МВР. Предстои да се прецени дали ще има бъде наложена 72-часова мярка с постановление на прокурор. Очаква се днес да бъде изготвено заключението на възложената експертиза с цел да има категоричност за вида на наркотичното вещество.

    На този етап не е ясно откъде е хероинът и за къде е бил предназначен.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Хи
      Химена
      5 0
      13:51, 29 юни 2023
      Някой дължи вече много , ама много пари !
    • 2
      Ба
      бай Танас общественик
      6 0
      14:20, 29 юни 2023
      Тези пишман мулета сами ще си поискат удължаване на мярката за задържане . Покажат ли се навънка и ще им се случи случка.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини