От х:

Днес в x:

ПМГ – Хасково завърши Ученическите спортни игри със 7 държавни финала и 3 купи

    Отбори от хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ играха на 7 държавни финала в Ученическите игри по различни видове спорт. 3 от тимовете спечелиха медали.

    „Досега е нямало такъв успех в цялата история на ПМГ – Хасково“, каза Иво Конгалов, който е учител по физическо възпитание и спорт в гимназията и е един от ръководители на отборите.

    Отборът по баскетбол за момичета 11-12 клас се класираха на девето място като домакинството беше в Хасково. Отборът по баскетбол при момичетата 5-7 клас стана четвърти в Добрич, юношите 11-12 клас са шести в Разград, а юношите 9-10 клас са със сребърни медали в Кърджали. Отборът по хандбал за юноши 8-10 клас на ПМГ – Хасково получи бронзовите медали. Бадминтонистите от 8-10 клас се класираха на трето място във Варна. Отборът по тенис на маса от 8-10 клас се класира на пето място в Ямбол.

    Двама от играчите получиха индивидуални призове. Десетокласникът Кристиян Желев бе отличен за най-добър реализатор в баскетбола и ще получава държавна стипендия, а Борис Атанасов е със сребърен медал за индивидуална игра в бадминтона.

    По време на държавните финали отборите от хасковската гимназия бяха придружавани от Иво Конгалов, Диян Еков, Велин Петров, Невена Тонева, Тихомир Трандев, Росица Сапунджиева и Христина Пецова.

    „Аз съм изключително доволен, както от децата, така и от подкрепата от училището, феновете, колегите. Благодаря за подкрепата на Община Хасково, която финансира всички пътувания и всичко необходимо, за да участваме в състезанията“, каза Иво Конгалов.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ма
      Майка
      8 -3
      13:25, 28 юни 2023
      Ако учителите бяха положили малко повече усилия да потренират малко децата, а не само да присъстват по време на състезанието и да не знаят имената на децата в отбора, щяха да се класират на първите места. Не да разчитат на възможностите на трениращите деца в съответните спортове, а другите състезатели в отборите дори да не знаят правилата в спорта, в който се състезават.
      Поздравления на учениците, които постигнаха тези високи резултати!
      Надавам се следващата година и учителите да се включат и да организират поне по няколко тренировки.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини