От х:

Днес в x:

Пригожин се появи: Не исках да свалям властта, а да спася ЧВК Вагнер

Лидерът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин разпространи 11-минутен аудиозапис, в който заяви, че целта на съботния му поход към Москва не е била да сваля властта в Русия, а да спаси наемническата си армия и тя да не бъде разформирована.

Записът на бизнесмена се появи първо в Телеграм канала "Сива зона", който е близък до Пригожин. В аудиото той не уточни къде се намира.

Според Готвача на Путин, ако бойците му станат част от редовната руска армия, те ще бъдат превърнати в пушечно месо и ще бъдат пратени на сигурна смърт заради некадърността на военното ръководство в Москва.

Съгласно споразумение, постигнато с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко, лидерът на "Вагнер" прекрати похода на бойци на групата към Москва. Договорката предвижда Пригожин да отиде в Беларус.

Вагнер спря настъплението си към Москва в момента, в който разбра, че ще трябва да се изправи срещу чакащите руски войски и че неизбежно ще бъде пролята кръв, твърди той.

Шефът на "Вагнер" каза, че Лукашенко е направил предложения, за да може групата да продължи за функционира.

Напредването на силите на "Вагнер" към Москва показва "сериозни проблеми със сигурността" в Русия, изтъкна шефът на частната военна компания. Той увери, че цивилните по пътя са подкрепяли похода на неговите бойци към руската столица.

Преди ден отново Телеграм каналът "Сива зона" публикува многозначителен колаж с лика на Пригожин. На картинката той е с пръст пред устата си, а надписът е "Плановете обичат тишината".

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини