От х:

Днес в x:

Зеленски: Украйна напредва във всички посоки на фронта

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че вчера украинските военни са се придвижили напред във всички посоки на фронта, съобщава УНИАН.

Във вечерното видео съобщение той каза, че в понеделник е посетил Донецка област и Запорожието.

"Нашите войници, нашите предни позиции, зони на активни действия на фронта. Днес нашите войници постигнаха напредък във всички области и това е щастлив ден. Пожелах на момчетата повече дни като този", каза президентът.

Той проведе срещи с генералите Василий Зубанич, Александър Търнавски, Юрий Содол и Александър Сирски, те взеха няколко оперативни решения. "Отново обсъдихме създаването на морската пехота. Всички подробности са ясни, абсолютно разбираеми: организация, обучение, доставки", добави Зеленски.

Президентът също така благодари на всички защитници на Украйна, които сега са в битка, подготвят се за битка, обучават войници и се възстановяват от наранявания.

"Благодаря ви! Гордея се с всички вас! Слава на вас, нашите герои! И вечна и светла памет на всички, дали живота си за Украйна, на всеки един!", добави той.

В понеделник, 26 юни, президентът замина за Донецка област. Там той посети подразделения от Въоръжените сили на Оперативно-стратегическата група войски (ОСУВ) "Хортица". По-късно стана известно, че държавният глава е пристигнал на предните позиции на Силите за отбрана в Бердянското направление. И при двете визити той връчи награди на украински защитници.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини