От х:

Днес в x:

Вълна от руски атаки в Запорожка област

Запорожка област стана обект на вълна от руски атаки през последното денонощие, съобщи тази сутрин генералният щаб на украинските въоръжени сили, цитиран от ДПА.

Регистрирани са най-малко шест атаки с ракети С-300, 33 въздушни удара и 45 ракети, изстреляни от реактивни системи за залпов огън, се казва в изявление на украинския генерален щаб.

"В резултат на руските терористични нападения са ранени цивилни и са нанесени щети на жилищни сгради, търговски обекти, административни сгради и превозни средства частна собственост", информират украинските сили.

ДПА отбелязва, че тази информация не може да бъде потвърдена по независим път.

Украинският генерален щаб заяви още, че руските сили се опитват да спрат настъплението на украинските сили и да си върнат загубени позиции, като най-малко 30 населени места са били подложени на артилерийски обстрел.

В Запорожка област се намира Запорожката АЕЦ, върху която руските сили установиха контрол още в ранния етап от нахлуването си в Украйна, отбелязва ДПА.

Има съобщения и за военна атака тази сутрин срещу Одеса. В града са чути няколко експлозии, предаде украинската новинарска агенция Укринформ.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини