От х:

Днес в x:

Липса на кворум, депутатите от ГЕРБ пред прокуратурата подкрепят Бойко Борисов

Председателят на НС Росен Желязков прекъсна днешното заседание на Народното събрание заради липса на кворум.

По-рано депутатите от ГЕРБ-СДС напуснаха залата. По-късно те се събраха пред СГП в подкрепа на Бойко Борисов, който дойде на разпит по делото "Барселонагейт".

Борисов е получил и втора призовка - за разпит във Върховната касационна прокуратура по сигнал за твърдения за корупция и злоупотреба с власт.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов влезе на разпит в Софийска градска прокуратура. Депутати от ГЕРБ и симпатизанти се събраха пред сградата на ул. "Черковна" в подкрепа на лидера си, съобщи БНТ.

На място пред прокуратурата са представители на ръководството на ГЕРБ и знакови фигури от партията, сред които заместник-председателят Даниел Митов, председателят на парламентарната група Десислава Атанасова, членовете на Изпълнителната комисия Деница Сачева, Вежди Рашидов, Делян Добрев, Костадин Ангелов и други. Към тях се присъединиха и симпатизанти, които скандират пред прокуратурата.

Даниел Митов определи разпитите на Борисов и обявеното искане на депутатския имунитет на Делян Добрев като опит за натиск срещу намеренията на ГЕРБ за съдебна реформа.

"Самото ни присъствие е ясна декларация за това, че няма да се огънем. Ще продължим с усилията си за съдебна реформа и да направим кабинет", посочи Митов.

Бойко Борисов е призован по законоустановения ред за снемане на обяснения във връзка с проверка по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт, водена от Върховната касационна прокуратура (ВКС), по сигнал от гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба с власт от Б. Б. – председател на политическа партия, М. Н. – бивш министър и други лица. Това съобщиха от пресслужбата на прокуратурата. За това обществеността е уведомена на 23 май 2023 г., припомниха от пресслужбата. Борисов е призован на разпит и във връзка с досъдебното производство, ръководено от Софийската градска прокуратура, медийно известно като “Барселонагейт”.

Твърденията, че се касае за „стари сигнали“ и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината. Всички твърдения в медиите в различен от посочения смисъл, не почиват на фактите и не отговарят на обективната истина, допълниха от пресслужбата.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Чи
    читателка
    0 0
    22:00, 25 май 2023
    Като прокурорите за Гешев!
  • 2
    Хи
    Химена
    2 -1
    16:38, 26 май 2023
    Нека да се съберем и да защитим убиеца на България ! Всички ли бяха трезвени на подкрепящия митинг ?
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини