От х:

Днес в x:

Силовият трибой разби конкуренцията - №1 в Хасково

Георги Иванов награждава победителят Здравко Сарафимов

С пълен триумф за новия за Хасково спорт - силов трибой, завърши анкетата за спортист на годината в Хасково. Както Haskovo.net ви информира още в четвъртък, победител стана Здравко Сарафимов. Националният шампион и рекордьор по силов трибой спечели и 4-то място на световното първенство в Индия. Това „уби“ конкуренцията. Второ място остана за Диа Евтимова - втора ракета на България по тенис. Трети е друг силов трибоец - Кирил Михайлов. Със Станимир Георгиев на 8-мо място при мъжете и Александър Вранчев - на 10-то при юношите, се изчерпи присъствието на трибойците в топ 10. Треньор на годината стана Живко Архондев - наставник и на щангисти, и на трибойци. Впрочем от щангистите имаше само един класиран, но за това пък на първо място.

Европейската вицешампионка Мая Иванова оглави десетката при юношите и девойките. Зад нея останаха бадминтон сензациите Стефани и Габриела Стоеви и джудиста Александър Костов. Петър Желев бе обявен за учител на годината по физическо възпитание. Спецът, който преподава в хасковското школо „Васил Левски“ селектира талантите за местната бадминтон школа.

Шампионът със треньор №1 Живко Архондев-вдясно

3 хиляди лева бе общият награден фонд за най-добрите спортисти, осигурен от община Хасково. Първите трима във всяка класация получиха парични премии, съответно 400, 250 и 200 лв. Премиите, заедно с купите и грамотите бяха връчени лично от кмета Георги Иванов. Ето и пълния списък на Топ 10 при мъжете и жените и юношите и девойките:

Мая Иванова-№1 при девойките

ТОП 10 МЪЖЕ И ЖЕНИ

Здравко Сарафимов-силов трибой

Диа Евтимова-тенис

Кирил Михайлов-силов трибой

Динко Халачев-тенис

Тенгиз Куца-хандбал

Красимира Янкова-карате

Станимир Георгиев-силов трибой

Даниела Дайова-джудо

Ангел Колев-хандбал

ТОП 10 ЮНОШИ И ДЕВОЙКИ

Мая Иванова-вдигане на тежести

Стефани и Габриела Стоеви-бадминтон

Александър Костов-Джудо

Иванка Тонева-лека атлетика

Божидара Топузова-бадминтон

Минна Ангелова-аеробика

Фариз Сербест-карате

Бистра Иванова-борба

Дарина Панайотова-хандбал

Александър Вранчев- вдигане на тежести

Георги Христов

Клуб по гимнастика Юнак-най добър отбор при юношите и девойките
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини