От х:

Днес в x:

Нотариус от Хасково осъди прокуратурата за незаконно обвинение, по което бе оправдана

Нотариус Владилена Сиртова от Хасково осъди прокуратурата за незаконно повдигнато обвинение, по което тя бе оправдана с влязла в сила присъда. Така от държавното обвинение трябва да й платят 30 800 лева обезщетение за претърпени имуществени и неимуществени вреди, става ясно от решение на Върховния касационен съд.

Припомняме, че през януари 2019 г. нотариус Сиртова и неин клиент бяха изправени пред Районен съд – Хасково по обвинение на Районна прокуратура – Хасково за злоупотреба с доверие при прехвърляне на имоти за 114 000 лева. Тогава Haskovo.net писа по случая, като публикацията може да видите тук. По казуса обаче натариус Владилена Сиртова е оправдана, а клиентът й е осъден.

Така тя е завела отделно гражданско дело срещу прокуратурата с искане за изплащане на обезщетение, което е уважено частично от Окръжен съд – Хасково, като решението е потвърдено от Апелативен съд – Пловдив. Върховният касационен съд не е допуснал обжалване, като решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

„За да определи този размер съдът приел, че преди образуване на наказателното производство ищцата била прям, открит, сърдечен и интересен човек, контактна, с чувство за хумор, колегиална. Тя преживяла воденото срещу нея наказателно производство много тежко, още повече че то било широко разгласено по медии и социални мрежи, по форуми в интернет. Засегната била и от негативни коментари на колеги юристи. Наказателното производство предизвикало значителен отлив от клиенти, а се налагало и кантората на ищцата да бъде затворена поради това, че предвид психическото й състояние била в невъзможност да работи“, пише в решението на ВКС.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини