От х:

Днес в x:

Протести в Мисури, след като мъж простреля чернокож тийнейджър, звъннал погрешка на вратата му

Протестиращите в щата Мисури скандираха вчера пред къщата в Канзас Сити, където бял собственик на жилище простреля чернокож тийнейджър, след като момчето позвънило на вратата на грешното жилище, за да вземе братята си, предаде Ройтерс.

16-годишният Ралф Ярл се възстановява, след като беше прострелян в главата и ръката от бял мъж на прага на къща в предградията около 22:00 ч. в четвъртък,  каза неговият адвокат Бен Крамп.

За втори ден протестиращите се събраха в едноетажната къща на осеяна с дървета улица, крещейки "Животът на чернокожите е под атака" и "Изправи се, отвърни на удара", показват видеоклипове в интернет.

"Опиталият се да го убие НЕ е арестуван, нито обвинен! Ако ролите бяха разменени, щеше ли това да е така?!"

Собственикът на дома, който не е идентифициран от полицията, е бил поставен в 24-часов следствен арест, след което освободен в очакване на показания от Ярл и събиране на доказателства, заяви Стейси Грейвс, началник на полицията в Канзас Сити.

На въпроса дали стрелбата по Ярл може да е била на расова основа Грейвс заяви, че информацията, с която разполага, не показва това да е така, въпреки че е наясно с "расовите компоненти" в случая.

В Мисури има закон за "право на защита", който позволява на собствениците на жилища да използват физическа сила, за да се защитят от заподозрени нарушители.

Законът гласи, че дадено лице не може да използва смъртоносна сила, освен ако основателно вярва, че смъртоносната сила е необходима, за да защити себе си или друго лице срещу смърт, сериозно физическо нараняване или свързано с насилие престъпление.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини