От х:

Днес в x:

Засилени мерки за сигурност предприема полицията в Перник във връзка с великденските празници

Областната дирекция на МВР (ОДМВР) Перник предприема мерки за сигурност през предстоящите великденски празници, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Предвидени са множество специализирани полицейски операции. Те са свързани с недопускане на кражби на домашни животни, разпространение и продажба на акцизни стоки без бандерол, безопасност на движението по пътищата и опазване на имуществото на гражданите.

От ОДМВР поясниха, че до момента са извършени и продължават съвместните проверки заедно със служители от Областната дирекция по безопасност на храните. Те са свързани с качеството и произхода на животинските продукти.

Предприети са мерки за ограничаване и недопускане на посегателства върху православните храмове. Засилено полицейско присъствие е предвидено да има в районите на автобусни и жп гари. Базарите и тържищата, черквите и манастирите, както и районите на големите хипермаркети, също ще подлежат на наблюдение. Засилено полицейско присъствие ще има и в малките населени места в област Перник.

Завишен ще бъде контролът и при транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства с цел недопускане на инциденти.

От полицията в областния град отправят апел към гражданите, които през тези дни ще посещават големите търговски вериги. Те трябва да бъдат особено внимателни към личните вещи и парите си, както и да не оставят пакети и ценни вещи в автомобилите си. Тези техни действия могат да са предпоставка за кражби.

Засилени ще са проверките за спазване на ограниченията за скорост по пътищата в региона. Ще се следи за водачи, употребили алкохол и наркотици, както и за използването на обезопасителни колани и системи. Екипи от ОДМВР ще подпомагат и регулират пътното движение. Такива ще има на автомагистрала „Струма“, главните пътища в областта, участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия и др. На пътя между Перник и София, в района на село Драгичево, ще бъдат осигурени две ленти в посока на натовареното движение. От Пътна полиция апелират водачите да шофират внимателно, спазвайки Закона за движение по пътищата.

Припомняме, че във връзка с великденските празници, преди дни и служители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Перник направиха проверка на противопожарната обезопасеност на 25 църковни обекта в региона. При извършените огледи не бяха констатирани нарушения.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини