От х:

Днес в x:

32 °C

БТР-и и автомати в Будапеща след атентата в Берлин

Унгарският министър на вътрешните работи Шандор Пинтер нареди силовите служби в страната да бъдат приведени в засилен режим на работа след трагедията на коледен базар в Берлин, съобщи унгарската телевизия М-1, цитирана от ТАСС.

С решение на вътрешното министерство на ключови места в столицата Будапеща - край големите търговски центрове, около министерства и учреждения, както и на големия коледен базар на площад "Вьорьошмарти" - са разположени бронетранспортьори.

Като подкрепление на полицията са изпратени сътрудници на Унгарския център за борба с тероризма (ТЕК), които патрулират по столичните улици в пълно бойно снаряжение и с автомати.

Началникът на главния комисариат на полицията Карой Пап каза, че са взети всички мерки за гарантиране на сигурността на посолствата на Русия и Германия в Будапеща. Засилено полицейско присъствие се наблюдава и на централните площади в други градове.

Според съветника на унгарския премиер по въпросите на сигурността Дьорд Баконди към момента няма данни за планирани терористични атаки, но се прави всичко възможно за предотвратяване на възможни нападения, така че унгарците да посрещнат Коледа в безопасна обстановка.

Испанската национална полиция иска около най-посещаваните зони по време на коледните празници да бъдат разположени патрулни автомобили и заграждения за ограничаване на пътното движение, съобщи агенция Европа прес, цитирана от ТАСС.

Правоохранителните органи са призовали кметствата в различни градове да увеличат мерките за сигурност на места, където се стичат много хора за празниците.

Във вторник министърът на вътрешните работи Хуан Игнасио Соидо Алварес обяви, че след атентата в Берлин министерството е решило да засили мерките за сигурност. Същевременно ведомството запази равнището на терористична заплаха на досегашната четвърта степен (от общо пет), въведена през 2015 г.

/БТА/

Коментари в сайта (1)

Хороскоп за 12.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да липсват проблеми на работното място, но ще се справяте с тях в движение. Ще запазите позициите си независимо от трудностите. Някои ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си. Възможно е умората и стреса ще предизвикат нервни емоции.
12 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Получаваната от вас енергия ще ви направи активни и с желание за развлечения. Някои ще пътуват до интересни места. Потърсете вината за влошените ви отношения с някого и в себе си. Има какво да се желае в тази посока. Пазете се от закостенели предубеждения, станете по-отворени за новостите в живота ви.
12 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Погрижили сте се програмата ви за днес да обхване всички приоритетни задачи и ще я следвате, отговорно и без излишни емоции. Специално внимание в нея е отделено на чуждестранните партньори, бизнесът ви с тях има добри перспективи. Добрите ви мисли и настроение ще влияе благотворно на околните.
12 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Старайте се да бъдете обективни, когато близките търсят мнението ви, а не просто да налагате възгледите си. Обзети сте от съмнения относно работата си, но те са неоснователни. Опитайте се да си починете и да се отърсите от напрежението.
12 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
12 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Възможни са затруднения в изпълнение на бизнес-ангажиментите ви днес, но не прехвърляйте вината върху другите. Достойнството ви изисква на първо място да се съобразите със ситуацията и да действате според нея, като разбира се, не пренебрегвате и интересите си. Търсещите работа ще получат информация за интересуваща ги желана позиция.
12 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
12 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка.
12 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Завиден ентусиазъм за работа имате днес. Вие сте инициатор на доста начинания, които обаче изискват пълното ви отдаване. За част от вас концентрацията е нещо крайно необходимо. Вие я компенсирате с пъстър емоционален живот.
12 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждаете се от подкрепа, за това се обърнете към хора, имащи власт и сила да ви помогнат. Добрите ви страни ще насочат мислите ви в подходяща посока и няма да таите омраза или други недобри чувства в себе си. Вечерта ще научите интересна и вълнуваща новина. Дамите ще се стараят повече с външния си вид.
12 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поемате изпълнението на определен проект днес, който ще ви открие неподозирани възможности за в бъдеще. Добре ще е ако още от сега се замислите за нещата, които бихте могли да свършите. Не сте доволни от взаимоотношенията си с близък човек, но най-добре ще е да вземете нещата в свои ръце, вместо да чакате да се оправят от само себе си.
12 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще ви се наложи да бъдете внимателни в работата си, ако искате да постигнете добри резултати. Попадате в деликатна ситуация и положението ви ще зависи от начина по който успеете да реагирате. Доверете се на интуицията си и можете да разчитате на успешни действия. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което ви е убягвало досега.
12 авг 2020
Последни новини