От х:

Днес в x:

МВР: Ще има засилено полицейско присъствие по Нова година

Засилено ще бъде полицейското присъствие на всички места, където има масово струпване на граждани, каза главният секретар на МВР Георги Костов.

„Използвам възможността още веднъж да заявя, че това е в контекста на повишената терористична опасност във всички страни от ЕС и още един път да заявя, че конкретна заплаха към нашата страна за момента нямаме данни изобщо да е регистрирана. Но в контекста на глобалния терористичен риск е необходимо да бъдат взети и тези действия, които са подчертано превантивни”, обясни главният секретар. Той посочи, че такива действия  се предприемат във всички градове на страната, като особено са изразени в зимните ни курорти. 

В София за празнуването на площад "Княз Александър I Батенберг" са взети всички необходими мерки с целия наличен полицейски състав и с допълнителни сили, твърдят от охранителна полиция. Ще бъдат изградени 10 филтровъчни пункта, ще бъде забранен достъпът на хора в явно нетрезво състояние, които носят алкохол в стъклени бутилки и пиротехнически изделия в тях. 

Периметърът около мероприятието също ще се обезпечава в дълбочина, ще има тежки парапети и местата около всички бежански центрове, както и в централна градска част ще имаме явно полицейско присъствие ”, каза началникът на „Охранителна полиция“ към Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Борислав Муеров.

Той посочи, че по всички търговски центрове, уязвими места, Централна гара, автогара, аерогара, пазари имаме наблюдение и явно присъствие на униформени. От МВР днес представиха проект, свързан с изготвянето и разпространението на указания за обезопасяване на товарните автомобили срещу проникване на нелегални мигранти в тях. 

Практиката показва, че с влошаване на метеорологичните условия и затрудняването на пешеходните маршрути нараства вероятността от увеличаване броя на опитите за нелегално преминаване на границата на лица в товарни автомобили.

„Точният брой на задържаните лица на вход на българо-турска граница от началото на годината до момента е 294, на изход също в товарни автомобили на българо-румънска граница – 70”, каза зам.-директор на ГД „Гранична полиция“ старши комисар Стоян Иванов.

Той посочи, че рисковете са както за „Гранична полиция“, така и за България като цяло, но по същия начин рискът е голям и за водачите на товарни автомобили.

”В не по-малко от 50% от случаите тези групи нелегални мигранти правят опит и успяват да се качат в товарните автомобили без знанието на водача”, каза той и посочи възможните варианти.

„Риск има и за самите превозвани лица”, посочи Стоян Иванов.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Договорените срещи ще ви създадат повече вълнения, предвид предложения за сътрудничество и други участия. Не всички от тях носят перспективите, които желаете, за това проучете възможностите, преди да дадете отговора си. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде.
14 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще приемете делово предложение, в което виждате добра перспектива за себе си. Благоприятно развитие на събитията ще ви тласне в нова посока на мислене, позволяваща ви пълноценно разкриване на потенциала и лична удовлетвореност. С някого ще постигнете съгласие по спорен въпрос.
14 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е натоварен и изпълнен с ангажименти. Няма да ви липсва шанс и свидетелства за него ще станат финансови и лични успехи. Намерете време и за семейството си, а също и да си починете от ежедневните грижи. Някои от вас ще усетят силно привличане към една личност и може би начало на силна връзка.
14 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е днес неочаквано развитие на ваш професионален въпрос да промени всичките ви планове за този ден. Не се учудвайте ако наистина ви се наложи да поемете по различен път от този, който сте планирали досега. Срещате трудности, които изискват навременната ви намеса, затова не се колебайте да действате твърдо. Очакват ви скорошни приходи.
14 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Търпеливо дочакахте решението на свой проблем - пред вас ще се открият добри възможности за развитие. Използвайте времето си пълноценно, като не пренебрегвате любимите ви хора. Те ще ви заредят с енергия и увереност в предстоящите ви ангажименти. Поработете върху физическата си форма.
14 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Мнозина от вас са склонни на рисковани постъпки днес. Явно умеете да поемате разумни рискове. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално, че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви струва определени усилия.
14 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
14 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Трудностите ще повлияят на някои от вас, правейки ги раздразнителни и затворени. Търсете съдействието на онези, които не биха ви го отказали, за да не губите от инерцията и енергията си. Обърнете внимание на идеите, които ще ви осенят и работете по тях. Приятел ще ви помогне да се разтоварите от стреса, грижейки се за доброто ви настроение.
14 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С доброто си настроение ще правите атмосферата около вас ведра и приятна. Работата няма да ви затруднява и с лекота ще отхвърляте задачите си. Имате енергия, която може да трансформирате в нещо полезно за близките си. Няма причини да сте недоволни от постигнатото.
14 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви различни срещи днес и разнообразна информация, с която ще работите. Стараете се да придвижите напред свой проект и дори да ви се наложи да забавите развитието му, не се отказвайте от намеренията си. Задълбочавате познанията си в определена област, което в последствие ще ви предостави добри възможности на работното място.
14 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работите ентусиазирано и с желание да постигнете набелязаните резултати. Това ще стане и с немалко далновидност от ваша страна. Опитайте се да не се влияете от конкуренцията, работете за себе си и не се съревновавайте с вече постигнати чужди резултати.
14 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Основателно ще повишите очакванията си към някого или нещо. С действията си показвате силно присъствие, подкрепа или работа, която води до добри резултати. Мислите ви са свързани и с други задачи, освен професионалните и това ви натоварва. При уреждане на финансов въпрос ще търсите нечия подкрепа и със задоволство ще установите, че ви се отдаде по-лесно, отколкото сте предполагали.
14 авг 2020

Случаен виц

Последни новини