От х:

Днес в x:

4 °C

МВР: Ще има засилено полицейско присъствие по Нова година

Засилено ще бъде полицейското присъствие на всички места, където има масово струпване на граждани, каза главният секретар на МВР Георги Костов.

„Използвам възможността още веднъж да заявя, че това е в контекста на повишената терористична опасност във всички страни от ЕС и още един път да заявя, че конкретна заплаха към нашата страна за момента нямаме данни изобщо да е регистрирана. Но в контекста на глобалния терористичен риск е необходимо да бъдат взети и тези действия, които са подчертано превантивни”, обясни главният секретар. Той посочи, че такива действия  се предприемат във всички градове на страната, като особено са изразени в зимните ни курорти. 

В София за празнуването на площад "Княз Александър I Батенберг" са взети всички необходими мерки с целия наличен полицейски състав и с допълнителни сили, твърдят от охранителна полиция. Ще бъдат изградени 10 филтровъчни пункта, ще бъде забранен достъпът на хора в явно нетрезво състояние, които носят алкохол в стъклени бутилки и пиротехнически изделия в тях. 

Периметърът около мероприятието също ще се обезпечава в дълбочина, ще има тежки парапети и местата около всички бежански центрове, както и в централна градска част ще имаме явно полицейско присъствие ”, каза началникът на „Охранителна полиция“ към Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Борислав Муеров.

Той посочи, че по всички търговски центрове, уязвими места, Централна гара, автогара, аерогара, пазари имаме наблюдение и явно присъствие на униформени. От МВР днес представиха проект, свързан с изготвянето и разпространението на указания за обезопасяване на товарните автомобили срещу проникване на нелегални мигранти в тях. 

Практиката показва, че с влошаване на метеорологичните условия и затрудняването на пешеходните маршрути нараства вероятността от увеличаване броя на опитите за нелегално преминаване на границата на лица в товарни автомобили.

„Точният брой на задържаните лица на вход на българо-турска граница от началото на годината до момента е 294, на изход също в товарни автомобили на българо-румънска граница – 70”, каза зам.-директор на ГД „Гранична полиция“ старши комисар Стоян Иванов.

Той посочи, че рисковете са както за „Гранична полиция“, така и за България като цяло, но по същия начин рискът е голям и за водачите на товарни автомобили.

”В не по-малко от 50% от случаите тези групи нелегални мигранти правят опит и успяват да се качат в товарните автомобили без знанието на водача”, каза той и посочи възможните варианти.

„Риск има и за самите превозвани лица”, посочи Стоян Иванов.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще осъществите своите намерения благодарение на упоритата си работа и желанието за успех. Ориентирате се чудесно в непредвидена ситуация и това ви предоставя несравнимо предимство пред конкурентите ви. Прекалено сериозно гледате на промените, направете живота си по-спокоен, освободете се от притесненията си.
10 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Покажете решимостта си да действате, без да изпадате в излишна паника. Събитията ще ви покажат вярната посока, няма да сте затруднени в избора си. Нещата ще се случват най-често такива, каквито ги предвиждате. Лидерските ви заложби ще се изявят, с което ще създадете мощна група около себе си.
10 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате провокации, които ще ви карат да се чувствате недооценени на работното място. Освободете се от тези си чувства и мислете за промените, които предстоят. Имайте търпение и вярвайте в успеха си. Скоро ще забележите, че предложенията ви се одобряват и ценят, но нека това не ви възгордява.
10 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Развитието на делата ви изисква повече съсредоточеност. Недопустимо е да проваляте вече договорени условия, само защото сте лично възпрепятствани. Бъдете прагматични и времето ви ще стигне за всичко. Снабдяването ви с нужната информация ще ви подтикне към по-голяма активност и ще подобрите финансовото си състояние.
10 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Навлизате в благоприятен период за професионалното си развитие. Получавате възможността да покажете на какво сте способни и това ви отваря доста работа. Едва ли ще има от какво да сте недоволни, тъй като делата ви се развиват успешно, а ваша идея е радушно възприета от деловите ви партньори. Не се отказвайте от намеренията си, дори в началото да ви е трудно.
10 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Не всичко, което сте планирали има шансове да се случи. Но вие не се отказвайте при неуспех. С повече упоритост и търпение ще постигнете желаният от вас резултат. Днес можете да си позволите някои дребни удоволствия, от които напоследък сте се лишавали. Стабилното ви финансово състояние ви го позволява. Ще получите покана за гостуване.
10 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Без да сте притискани от времето или някой друг, ще покажете умения и находчивост в изпълнение на поетите ангажименти. По-леко ще общувате с околните, ще се радвате на успехите им и ще споделяте намеренията им. Добрата ви форма – физическа и духовна ще ви позволи да постигнете напредък и в сфери, различни от професионалните ви интереси.
10 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
10 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес ще успеете да напреднете в професионалните си търсения. Успехите ви ще се увеличат, ако съчетаете усилията си с тези на хората, с които работите. Навлизате в период на финансов стабилитет. Макар, че желанията ви са големи, ще можете да си позволите не малко неща.
10 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се толерира работата в екип, от нея ще получите по-високи приходи. Ще ви се удава да организирате активността на много хора и да ги мотивирате да дадат най-доброто от себе си. Не пренебрегвайте вниманието, което ви се отделя от една интересна за вас личност. От това може да се получи сериозна връзка.
10 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
С позитивно отношение към въпросите на деня ще намерите по-бързо решение за тях. Бъдете открити и честни в отношенията си и не търсете на всяка цена лична изгода. Приемайте с чувство за хумор различното, без да изпадате в излишни откровения. Раздразнителността ви дистанцира околните, от което вие губите.
10 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
С участието си във важно събитие, ще покажете отношението си към проблемите, които се обсъждат и начините за решаването им. Имате енергия да се преборите с много от несъвършенствата на другите, важно е да не се отказвате. Не крийте чувствата си към човека, който ви привлича. Тревожите се излишно за някого, нещата ще се подреждат добре за него.
10 дек 2019
Последни новини