От х:

Днес в x:

18-годишният Делчо остава в ареста за побоя в Странско с последвала смърт

    18-годишният Делчо Димитров, който бе задържан за побоя на 2 април над 67-годишния Филчо Филев в димитровградското село Странско, ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес съдия Тошка Иванова от Окръжен съд – Хасково, която бе председател на 3-членния съдебен състав. Така магистратите потвърдиха решението на Районния съд в Димитровград, който през миналата седмица наложи на младежа най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стажа“.

    Определението бе обжалвано от защитата на Делчо пред по-горната съдебна инстанция. По време на заседанието адвокатът му Георги Зарчев пледира клиентът му да бъде освободен под домашен арест. Изтъкна, че няма свидетели-очевидци на случая, няма изготвени експертизи, няма самопризнания. По думите му имало само обяснения, отразени на пишеща машина, които били дадени при липса на адвокат.

    Прокурорът по делото Елеонора Иванова настоя за потвърждаване на мярката. Според нея са налице всички предпоставки за това Делчо да бъде оставен в ареста. Изтъкна, че младежът, който наскоро е навършил пълнолетие, вече е осъждан 3 пъти. Били са му наложени наказания - за нанасяне на средна телесна повреда, за кражба и за използване на платежен документ без съгласие на титуляра, които не са му подействали възпитателно и не са го възпрели от извършване на престъпление, като е проявил безпричинна агресия. Заяви още, че в случая би могло да се стигне до по-тежка квалификация на обвинението, предвид настъпилата смърт на Филчо вчера, тоест от нанасяне на средна телесна повреда да бъде променено в убийство. 

    В крайна сметка съдия Тошка Иванова прецени, че младежът трябва да остане в ареста до започване на наказателното дело срещу него. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ха
      хачо
      24 0
      18:18, 11 апр 2023
      По тия села само бели стават.Хайманите се чудят по цял ден каква щуротия да извършат.
    • 2
      Ва
      Васко
      11 0
      00:11, 12 апр 2023
      Ромеи ще!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини