От х:

Днес в x:

Козунаци от шампион взривиха Великденския пазар в България и Румъния

    Петкратният златен медалист по майсторство на тестени изделия от изложението в Интер експо център – София Петър Попов е разработил специална технология за козунак, който ще се произвежда в съдружие с фирма от от Хасково.

    Попов е признат от експертите като безспорен технолог номер едно в хлебарския бранш, а неговите продукти се радват на голям интерес от потребителите.

    „Все още помня неповторимия аромата на козунак, който правехме у дома и тестото на конци. Реших, че мога да създам собствен продукт от най-високо качество, който да покрива спомените ми за уют от детството. Затова се свързах с Петър Попов, когото всички от този бизнес посочиха като абсолютен лидер в бранша и той разработи специална технология за нашата пекарна“, разказва собственичката Христина Костова.

    В нашия козунак няма и една молекула компромис – всичко се прави ръчно. Няма да се влага например какао, каквато е обичайната практика. Използваме оригинален френски шоколад, който се разтопява в специална машина за пълнежа и глазурата. Процесът на производството подлежи на контрол за качество на всеки етап“.

    Козунакът, разработен от шампиона на Интер експо център Петър Попов се предлага в няколко варианта – с пълнеж от шоколад, стафиди, портокалови корички и шоколадова заливка.

    „Не се стремим към масово производство. Правим продукт за хора, които уважават себе си и държат да формират вкус. В нашето семейство сме много взискателни към храната. Но този козунак е толкова вкусен, че с удоволствие го даваме на детето си“, казват собствениците на новата хасковска пекарна.

    А всяко високо качество си има цена. Затова и цената на шампионския козунак няма да е като тази на козунаците по магазините, които някои наричат иронично „захаросан хляб“. Козунакът по рецепта на Петър Попов и Христина Костова ще се предлага още този Великден, като поръчки се приемат на телефон: 0879 83 88 82, на VIBER и WhatsApp.  Доставката е до адрес и е безплатна.

    Малкият семеен бизнес започва дейност в доста нестабилна политическа и икономическа обстановка в страната, затова не е зле да се подчертае:

    Купуването и продаването на козунак не е престъпление! То е сладко изкушение!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини