От х:

Днес в x:

В Хасково представят Сборник „Тракия“, том 11

11-и том на Сборник „Тракия“ ще бъде представен в зала „Хасково“ на 27 март от 16:30 часа. Това е издание на Тракийския научен институт – филиал Хасково, по проект „Културни инициативи“ на Община Хасково.

Представянето е организирано съвместно от кметството, Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ и Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково.

Сборникът ще бъде представен от акад. Стоян Райчевски, проф. д-р Светлозар Елдъров, проф. д-р Камен Гаренов и д-р Елена Алекова.

Целта за издаване на сборника е популяризиране борбите за национално освобождение, материалната и духовната култура на Тракия и на тракийските българи, да възражда българщината и да поддържа непосредствени живи контакти с родните огнища. Има за задача също така да показва и отстоява историческата истина за правата на насилствено прогонените от родните им огнища българи от Западна и Източна Тракия и Мала Азия.

В него публикации имат хора от Хасковско - Димитър Шалапатов, който е и отговорен редактор, Златка Михайлова, председателят на Тракийското дружество в Хасково Кирил Сарджев, Василка Ташкова, д-р Йордан Нанчев, Златка Михайлова, доц. Д-р Георги Граматиков, Димитър Ангелов и пътеписи на Ясен Калайджиев.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини