От х:

Днес в x:

Нов училищен автобус ще събира деца от 7 села

Нов училищен автобус отпусна министерството на образованието за средищното училище в хасковското село Конуш. Автобусът е с 32 места и ще обслужва нуждите на 106 деца които пътуват до учебното заведение от 7 села. Заедно с децата на Конуш в ОУ „Свети Кирил и Методий” се обучават 153 ма ученици. Возилото заменя досегашен 15 местен автобус. Така автопаркът на школото вече е от две машини с които малчуганите ще могат да бъдат прибирани на два курса. Досега бяха необходими поне три завъртания по селата. При усложнената пътна обстановка през зимата, по високия капацитет на возилата ще е решаващ за навременното идване на учениците, коментира директорът на училището Марияна Узунова.

Ключовете бяха връчени лично от заместник кмета Татяна Димитрова, заедно с придружаващите документи за чисто новата машина.

В хасковска община вече има 9 средищни училища. Към селските, от тази година се присъединиха и СОУ „Васил Левски” и ОУ „Христо Смирненски” от областния град. Освен автобуси, средищните училища получават допълнителни суми за издръжка и за храна на децата. Разликата в статута на този вид учебни заведения от традиционните е, че средищните училища не могат да бъдат затваряни, дори децата в паралелките да паднат под образователния минимум от 18 в един клас.

Зам кметът Татяна Димитровавръчва ключовете на директорката Марияна Узунова/вдясно/
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини