От х:

Днес в x:

БЧК преведе 800 хил. лева, събрани в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

Българският Червен кръст (БЧК) преведе 800 хил. лева, събрани в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия, съобщиха от пресцентъра на организацията. Заявените суми са 480 хил. лева за Турция и 320 хил. лева за Сирия. Средствата са изпратени чрез Международната федерация на Червения кръст (МФЧК) и Червения полумесец (ЧП).

Парите са набрани по обявената Национална дарителска кампания на БЧК. След получаване на кодове за потвърждение на преводите, средствата ще станат пряка помощ за пострадалите в двете държави.

Още в първия ден, от своя Фонд за бедствия, аварии и кризи, БЧК отпусна пет хиляди швейцарски франка, в отговор на спешния апел на МФЧК и ЧП, който беше в размер на 70 млн. швейцарски франка – 50 млн. за Турция и 20 млн. за Сирия.

Към днешна дата, Апелът е ревизиран и неговата стойност е 200 млн. швейцарски франка – MDRSY099 – 07/02/2023 за 80 млн. в подкрепа на пострадалите чрез Сирийския арабски Червен полумесец и MDRTR004 – 07/02/2023 за 120 млн. за Турския Червен полумесец.

Всеки, който желае да подкрепи кампанията на БЧК в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия може да го направи чрез специално разкритата банкова сметка или чрез SMS на стойност един лв. на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини