От х:

Днес в x:

Загинали и затрупани в Турция от двете силни земетресения в Хатай

Най-малко трима души загинаха днес, а 213 бяха ранени в Турция след поредните земетресения в провинция Хатай, съобщи тази вечер турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу, цитиран от ДПА.

Министърът предупреди хората да не влизат в сградите и добави, че досега са регистрирани 26 вторични труса.

Изявлението на Сойлу беше направено, след като снощи в югоизточната турска провинция Хатай бяха регистрирани две нови земетресения с магнитуд 6,4 и 5,8 в интервал от три минути, по данни на турската Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) . 

Според АФАД трусовете са били усетени в много съседни окръзи, както и в Сирия, Йордания, Ливан, Израел, Кипър, както и в Египет.

Земетресенията са предизвикали паника по улиците, съобщава Анадолската агенция.

Новите трусове са причинили срутването на още сгради и има затрупани хора, каза кметът на Хатай Лютфю Шаваш.

Спасители в град Антакия работят тази вечер за изваждането на затрупаните хора изпод развалините, предаде Анадолската агенция.

Петима души загинаха в няколко сирийски града след снощните земетресения, съобщиха арабски телевизии, цитирани от ТАСС.

Според информация на телевизия "Ал Арабия" четирима души са загинали при паниката и блъсканицата, възникнали след трусовете в градовете Алепо и Тартус. Още една жена, според телевизия "Скай нюз - Арабия", е загинала в пристанищния град Латакия.

Най-малко 470 души са били ранени след новите земетресения в региона, като 150 от тях са в контролираната от бунтовниците северозападна част на Сирия, предаде ДПА, цитирайки Сирийския център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ).

Неправителствената организация съобщава, че близо 320 от ранените са в контролирани от сирийското правителство райони, най-вече в Алепо.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини