От х:

Днес в x:

Гай Пиърс и Деймиън Люис играят главните роли в трилър сериала „Шпионин сред приятели“ с премиера в HBO Max

    Лимитираният сериал Шпионин сред приятели, базиран на бестселъра на Бен Макинтайър, според New York Times, е в HBO Max.

    Главните роли в криминалната история са поверени на носителя на Златен глобус® и Еми®, Деймиън Луис (Братя по оръжие, Милиарди на HBO) и носителя на награда Emmy®, Гай Пиърс (Мер от Ийсттаун). Сериалът е продуциран в Обединеното кралство в сътрудничество между Sony Pictures Television, ITV Studios и Veritas Entertainment Group. Деймиън Люис изпълнителен продуцент чрез продуцентската си компания Ginger Biscuit Entertainment. Епизодите са заснето в Лондон и Румъния, като последните снимки са през пролетта на 2022 г. Локации в Букурещ пресъздават сцени от Бейрут, Москва, Виена и Берлин.

    Поредицата от шест епизода драматизира истинската история на Никълъс Елиът (Деймиън Люис) и Ким Филби (Гай Пиърс), двама британски шпиони и приятели за цял живот. Филби беше най-известният британски дезертьор и съветски двоен агент в историята. Това е история за интимно двуличие, за лоялност, доверие и предателство. Дълбоко личното предателство на Филби, разкрито в разгара на Студената война, доведе до изкормването на британското и американското разузнаване.

    Кой кой е:

    Деймиън Люис е Никълъс Елиът

    Много уважаван офицер от разузнаването, известен със своето остроумие и проницателен ум. Животът му можеше да бъде съсипан от откритието, че най-близкият му приятел от 23 години, Ким Филби, го е предавал през цялото време: но отказът му да бъде бит е доказателство за силата на характера му.

    Гай Пиърс е Ким Филби

    Най-известният предател на Англия, вербуван от руското разузнаване, за да проникне в Ми6; нещо, което той успя да направи в продължение на тридесет години (1933-63), благодарение отчасти на неговата много висша английска персона. Човек, воден както от егото, така и от идеологията - докато не бъде разкрит, той беше обожаван и почитан от приятелите, които предаваше в британското разузнаване.

    Анна Максуел Мартин (Родина, Служебен дълг) е Лили Томас

    Дебрифър за вътрешната служба за сигурност, Mi5. Жена от работническата класа от северна Англия, тя е риба на вода в света на тайните и клубовете на джентълмените на Елиът и Филби.

    Ейдриън Едмъндсън (Пактът) е Холис

    Генерален директор на MI5. Старата школа. Откриваме в епизод 5, че Холис е може би доста сенчест герой, тъй като е забелязан да се среща тайно със сър Антъни Блънт. Вероятно той защитава Блънт, тъй като е братовчед на кралицата. Той е заподозрян от епизод 5, че е петият човек - съветски шпионин

    Стивън Кункен (Милиарди, Историята на прислужницата) е Джеймс Ънгълтън

    Поет, ентусиаст на орхидеите, англофил и изгряваща звезда на ЦРУ. Той беше яростен враг на комунизма, чиято интелектуална суета и снобизъм осигуриха слабостите, които Филби използваше.

    Карел Роден (чешкият сериал на HBO Терапия) е Сергей

    Руският полковник от КГБ. Много добър в това, което прави. Той е руският еквивалент на Лили по отношение на работата си. Той помага на Филби да бъде пренастанен в Москва, след като избяга от Бейрут. Той е строг към Филби, докато го разпитва за връзката му с Елиът и го подозира, че е предател. Понякога е настоятелен и заплашителен. В други моменти той е весел и изглежда се възхищава на Филби. Мъртъв поглед. Обича водка.

    Допълнителният актьорски състав включва Луси Акхърст като съпругата на Никълъс Елиът - Елизабет Елиът, Никълъс Роу като сър Антъни Блънт - бивш офицер от контраразузнаването на MI5, Гершуин Юсташ младши като Робърт, лекар, работещ в NHS, Луси Ръсел като агент на MI5 Джейн Симор, Дженифър Марсала като ЦРУ агент Айрис, Стивън Елдър като Тим Милн.

    Александър Кери служи като създател и изпълнителен продуцент заедно с Патрик Спенс, Ник Мърфи и Ginger Biscuit Entertainment на Деймиън Луис. Лимитираният сериал е режисиран от носителя на награда BAFTA Ник Мърфи (Save Me, A Christmas Carol) и продуциран от носителката на награда BAFTA Криси Скинс (Elizabeth is Missing, The Last Kingdom). Боб Букман, Алън Гасмър, Питър Джейсън са изпълнителни продуценти на Veritas Entertainment Group.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини