От х:

Днес в x:

Съдебни служители и млади таланти от Хасково с базар за Гого и Дани

    Коледен базар на тема „От деца за деца“ бе открит днес във фоайето на Съдебната палата в Хасково.

    Инициативата се организирана съвместно от Окръжен съд – Хасково, Районен съд – Хасково, децата от Арт школа „Дъга“, „Школа по етнография и история“ и „Клуб по фотография“ при „Младежки център“ Хасково.

    Коледният базар бе открит от председателя на Окръжен съд – Хасково Миглена Тянкова и председателя на Районен съд – Хасково Пламен Георгиев.

    Целта на благотворителния базар e събиране на средства за лечението на две деца от Хасково – 3-годишния Георги и 5-годишния Даниел.

    От първите часове на живота си Гого се бори с Детска церебрална парализа и епилепсия, за които е нужна скъпоструваща рехабилитация в Турция. Преди два месеца Дани започва да се оплаква от болки в лявото краче и започва леко накуцване. При преглед от ортопед е назначен рентген, който показва периостална реакция. Веднага е направен ЯМР на крачето и разчетът, от който е с диагноза остеосарком.

    „Моята молба и апел към вас е да отворим сърцата си, да съберем средства, да дарим на Гого, на Дани и техните родители, и близки топлина, светлина и малко надежда. Искрено се надявам лечението да може да се осъществи в чужбина и за двамата. Да имат подобрение в здравословното им състояние“, заяви съдия Тянкова. Тя благодари на младите таланти и техните ръководители, както и на съдебните служители, които се включиха със свои творби в базара.

    „Изключително съм доволен и приятно изненадан от всички тези красоти, които виждам днес“, каза съдия Георгиев. Той също благодари на всички, които са се включили в изработването на сувенири и ръкоделия за благотворителната инициатива.

    Коледният базар продължава до 16 декември 2022 г. След приключването му, събраните средства ще бъдат преведени по сметките на двете деца в нужда.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини