От х:

Днес в x:

Без ток и вода останаха вследствие въздушните удари 80% от жилищата в Киев

След сутрешните руски удари 80% от потребителите в столицата остават без водоснабдяване, без ток - 350 000 жилища в Киев. Това съобщи в Telegram кметът на Киев Виталий Кличко.

"Специалистите на Киевводоканал работят за възможно най-скорошно възстановяване на работата на водопровода. Сега, поради повреда на електроцентрала близо до Киев, 80% от потребителите в столицата са останали без водоснабдяване. За всеки случай ви молим да запасете се с вода от най-близките помпени помещения и пунктове за продажба. Специалистите правят всичко възможно, за да върнат водата в апартаментите на жителите на Киев", каза той.

Кличко каза, че енергетиците работят за възстановяване на електрозахранването на 350 000 апартамента на киевчани, останали без ток.

Благодарение на работата на системата за противовъздушна отбрана няма попадения от руски ракети по град Киев, но ударите в региона са засегнали водоснабдяването и енергоснабдяването на столицата, съобщи киевската градска военна администрация.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че след три-четири часа водоподаването ще бъде възстановено за потребителите на левия бряг на столицата и частично на десния. Киевводоканал и енергийните специалисти работят в засилен режим, за да стабилизират ситуацията възможно най-скоро, заяви той.

Стотици населени места в седем региона на Украйна са без ток

Премиерът Денис Шмихал съобщи в канала си в Telegram, че днес 10 региона са ударени от ракети и дронове и са повредени 18 обекта, повечето от които енергийни съоръжения. "Последствията можеха да бъдат много по-лоши. Но благодарение на героичните и професионална работа на противовъздушната отбрана, от повече 50 са свалени 44 ракети", написа Шмихал. 

По думите му продължават локалните аварийни спирания на тока в Киевска, Днепропетровска, Харковска, Запорожка области.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини